Masters: Murphy zet Allen eenvoudig opzij

De finale van de Dafabet Masters 2015 is bekend. Naast Neil Robertson, die vanmiddag Ronnie O’Sullivan naar huis stuurde, zal Shaun Murphy terugkeren in de arena van Alexandra Palace in Londen. De heren hebben één keer in een Masters-finale tegenover elkaar gestaan, in 2015 wist Robertson toen de titel te pakken.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Murphy kwam moeizaam op gang vanavond tegen Mark Allen. Allen wist met een 83 en een 62-break 2-0 voor te komen. Murphy wist echter terug te komen, met onder andere een 80-break, naar 2-2.

Na de midsession-interval was Murphy duidelijk de sterkere speler. Hij liet geen frame meer liggen en zorgde er zelfs voor dat Allen 46 minuten lang zelfs geen bal kon potten. Met een 83, 76, en 102 kwam Murphy 5-2 voor. Het achtste frame was er nog wat hilariteit rond de tafel, na de call van de Roemeense scheidsrechter Alex Crisan: “touching balls”. Murphy kwam uiteindelijk als winnaar uit de safetybattle en wist met een 60 en een 18-break de wedstrijd te beslissen.

Murphy heeft de Masters nog nooit eerder gewonnen en zal zeker gebrand zijn hem te pakken, omdat dit de derde parel is die hij mist op de “Triple Crown” (WK, UK en Masters).

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Lees ook:Wenbo vliegt uit zijn slof
Lees ook:Allen – Walden in finale PTC Finals
Lees ook:UK Championship krijgt “nieuwe” winnaar
Lees ook:Allen door naar halve finale CoC
Lees ook:Hawkins verrast Allen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.