UK Championship krijgt “nieuwe” winnaar

De finale is pas zondag, maar nu al is duidelijk dat het William Hill UK Championship een winnaar krijgt die deze titel nog niet eerder wist te pakken.

Met Stephen Maguire (3-6 tegen Judd Trump), Ding Junhui (2-6 tegen Neil Robertson) en Shaun Murphy (3-6 tegen Ricky Walden) liggen alle resterende ex-kampioenen er nu uit.

In de halve finales speelt Trump vrijdag tegen Robertson en Walden zaterdag tegen Mark Allen, die in de spannendste van de vier kwartfinales met 6-5 van Marco Fu wist te winnen.

…Allen klopt Fu in de spannendste kwartfinale met 6-5…

Opvallend is dat alle spelers die in de kwartfinales verloren, wel eerst op voorsprong kwamen: Ding stond op 2-1 tegen Robertson, maar pakte daarna geen frame meer tegen de overtuigende Australiër, die onder andere een century van 101 scoorde.

Maguire pakte het openingsframe tegen Trump, maar kwam er daarna niet meer aan te pas. Met soms frivool spel scoorde Trump liefst drie centuries tegen de Schot.

In de ene avondpartij kwam Murphy op 2-1 tegen Walden, verloor toen vier frames op rij, maar kreeg genoeg kansen om het nog spannend te maken, wat niet lukte.

En Fu tot slot vocht tegen Allen terug van 0-2 en 2-4 naar een 5-4 voorsprong. Hij had een winnende break kunnen maken in frame tien maar sneed een rode te dun aan. In de decider potte Fu de eerste rode bal, maar hield geen positie over. Het zou zijn laatste pot zijn.

In twee voorgaande ontmoetingen had Fu wél vanuit achterstand tegen Allen kunnen winnen: vorig seizoen in de semifinales van The Masters (6-4 na 1-4) en twee jaar geleden in de finale van de Championship League (3-2 na 0-2).

[picture Mark Allen © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK: Robertson en Dale vlot naar laatste 8
Lees ook:The Masters: Robertson en Walden naar laatste 8
Lees ook:Trump op 5-3 tegen Allen na eerste sessie UK finale
Lees ook:UK Ch’ship: Weer Selby of een nieuwe winnaar?
Lees ook:PTC Grand Final: Lee veel te sterk voor Selby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.