Indian Open: dag 1: Advani verliest

De eerste dag van de Indian Open zit er alweer op. Door het grote tijdsverschil werd er vannacht al gespeeld, wat in India gewoon netjes ‘s morgens om 10 uur was, was voor ons midden in de nacht. Geen hele grote verrassingen vandaag: de grootste verrassing was het verlies van Matthew Stevens en misschien ook wel het verlies van Pankaj Advani.

haikou world open 2014 - advani-ding

Pankaj Advani

Advani, die recentelijk nog zijn tourkaart inleverde, is natuurlijk de grote favoriet voor het thuispubliek. Advani kon die favorietenrol echter niet waarmaken. Hij speelde een spannende wedstrijd tegen Rhys Clark, maar verloor uiteindelijk met 4-3, ook op een respotted black, in de decider. Hoe vaak zie je dat gebeuren, twee black ball-deciders op één dag.

Matthew Stevens verloor vandaag met 4-2 van Gerard Greene. Stevens kwam 1-0 voor, maar Greene maakte die voorsprong snel ongedaan en pakte de leiding met 3-1. Stevens sputtert nog wat tegen en weet een frame terug te pakken, maar Greene maakt dan korte metten met de ambities van Stevens en stuurt de Welshman naar huis met 4-2.

De hoogste break tot nu toe staat op naam van Thepchaiya Un-Nooh, die een 101 scoorde tegen Neeraj Kumar. Op de breaklijst wordt hij direct gevolgd door Ben Woollaston, die een 100-break scoorde in zijn spannende wedstrijd tegen Yu Delu. Woollaston won de wedstrijd, zoals ik eerder schreef, in de decider, op een respotted black.

Morgen staat titelverdediger Ding Junhui aan tafel, hij speelt tegen Un-Nooh. Ook Luca Brecel komt in actie, hij speelt tegen Fergal O’Brien. Alle uitslagen en komende wedstrijden zijn hier terug te vinden.

Lees ook:Advani wereldkampioen IBSF, wie krijgt de tourkaart?
Lees ook:Advani pakt opnieuw wereldtitel 6-reds IBSF
Lees ook:Higgins, Lee, Stevens niet op finaledag PHC
Lees ook:Trump nipt door, Maguire en Stevens naar huis
Lees ook:Advani volgt zijn hart

2 reacties op “Indian Open: dag 1: Advani verliest

  1. Thomas

    Ook Pankaj Advani verloor met respotted black. Rhys Clarke potte deze met een agressieve double.

      /   Beantwoorden  / 
  2. DM

    De officiële stream vanuit worldsnooker is lachwekkend slecht qua beeld geluid, maar misschien dat het af en toe tenenkrommende commentaar daar ook niet bij draagt aan de ervaring. Onbeschofte wijsneus weer vanmiddag, ongelofelijk. Of heeft India stiekem een zevenvoudig wereldkampioen die zonder blikken of blozen speler na speler mag kraken?

    Opportunisme om jezelf bij op te vreten. Speler 2-0 achter? Hij is al aan het bedenken waar in de hotelkamer de strop moet komen te hangen. Oh hij komt 3-2 terug? Deze man is in vorm, wow, potentiële kampioen! En oh ja: Chinezen zijn beter met de rest, want die zijn korter dus moeten ze vaker met de rest spelen.

    Sorry, het moest er even uit. ;-) Maar iets belangrijker: ze zullen toch eens moeten gaan investeren als ze echt iets van dit toernooi willen maken, en misschien eens kijken hoe andere events de dingen aanvliegen.. menig regionale zender in NL kan waarschijnlijk al een professionelere registratie neerzetten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.