Advani wereldkampioen IBSF, wie krijgt de tourkaart?

Pankaj Advani is voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen snooker van de amateurbond IBSF geworden. Hij versloeg in de finale vandaag Zhao Xintong met 8-6. 

haikou world open 2014 - advani-ding

Pankaj Advani

Het was een spannende wedstrijd in Egypte tussen de routinier uit India en het jonge talent uit China. Maar liefst drie century-breaks werden er gescoord, twee door Advani (106 en 109) en één door Xintong (126). Daarnaast werden er nog 8 breaks boven de 50 gescoord door beide spelers.

De Indiër won in 2003 voor de eerste keer de finale van het WK. Vorig seizoen gaf Advani zijn main tourticket op om zich volledig op het billiards te gaan richten. Grote vraag is dan nu ook, wat gaat er met de tourkaart gebeuren, die de IBSF normaal gesproken “geeft” aan de winnaar van het WK, vermits de Indiër definitief besluit de kaart niet te accepteren.

In 2010 kwam Roy Stolk in de finale van het EK uit tegen Luca Brecel. Brecel won, maar was te jong volgens de toen geldende richtlijnen van Worldsnooker om de tourkaart te kunnen accepteren. De EBSA heeft zich er toen hard voor gemaakt om Stolk de plaats in de main tour te gunnen, maar dat is door Worldsnooker toen afgekeurd. Grote vraag is dan ook of Xintong dan nu de tourkaart gaat krijgen, of dat Worldsnooker de kaart toch anders gaat “besteden”.

Klik voor het gehele overzicht van het mannentoernooi hier.

Lees ook:Wie pakt het maintour ticket op het WK in Egypte?
Lees ook:Advani pakt opnieuw wereldtitel 6-reds IBSF
Lees ook:Oud-snookerkampioen nu ook billiardskampioen
Lees ook:Advani twijfelt over snookercarrière
Lees ook:Pankaj Advani eerste snooker- én billiardsprof

Eén reactie op “Advani wereldkampioen IBSF, wie krijgt de tourkaart?

  1. Beste Vriend

    Toen Roy m niet kreeg, ging er een wildcard naar Patrick Einsle,omdat er in Duitsland enige maintourevents op de kalender van Worldsnooker stonden en er geen Duitser pro was in die tijd. Aangezien diezelfde evenementen nog steeds op de kalender staan en Duitsland sinds Einsle geen speler meer op de maintour heeft zie ik het wel gebeuren dat Jung Kleckers de wildcard gaat krijgen,mede omdat hij laat zien wat zijn ambities zijn,maar normaal gesproken zou je toch denken en zeggen dat de wildcard naar Xintong gaat,als Advani echt niet terug wil op de tour.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.