Wilson verliest op kick, Carter verliest decider

Kyren Wilson heeft vandaag zijn wedstrijd in de kwalificatiereeks naar de German Masters toe verloren op de allerlaatste zwart bal. Op een kick.

Wilson kwam 2-1 achter tegen Zhang Anda, waarna hij de score naar 3-2 en 4-3 voor wist te trekken. Anda wist er een decider uit te slepen, waarna Wilson in de decider de laatste kleuren aan het wegspelen was, tot hij op de allerlaatste zwarte bal een kick kreeg.

(c) Tommy Tanaka

(c) Tommy Tanaka

Tijdens de German Masters wordt niet het balpoetsmiddel gebruikt wat op de Lissabon Open wel werd gebruikt, wat voor een hoop extra klachten zorgt.

Oliver Lines leek er geen problemen mee te hebben vandaag, hij won met 5-1 en een 102-break van Jack Lisowski. Ook Mark Selby en John Higgins zijn door naar de tweede ronde van de kwalificaties, die morgen gespeeld gaan worden.

Wie niet door is, is Ali Carter. Carter scoorde in zijn eerste frame tegen Sam Baird een 76-break, waarna Baird antwoordde met een 109 en een 65. Carter wist de score weer naar zijn voordeel te trekken met een 135 en een 44-break, waarna Baird weer twee frames wist te pakken.

Carter wist in het achtste frame nog een 89-break te produceren, waardoor hij de decider wist af te dwingen, maar in de decider pakte Baird de wedstrijd met een 84-break. Carter is sinds zijn terugkeer op de tour nog zonder winstpartijen gebleven. Wel won hij het invitatietoernooi in Hong Kong.

Vanavond komen de laatste spelers in actie voor de eerste ronde, onder hen Ronnie O’Sullivan en Neil Robertson. Deze wedstrijden zijn net van start gegaan. Livescoring kun je hier volgen.

Lees ook:China Open: Robertson verliest op laatste zwarte bal
Lees ook:Volledig Engelse halve finales bij Northern Ireland Open
Lees ook:Fu door op laatste bal
Lees ook:McManus verslaat O’Sullivan in Shanghai Masters
Lees ook:Higgins naar huis op UK Championship

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.