Neil Robertson wint Gdynia Open

Neil Robertson is de nieuwe Gdynia Open titelhouder. Hij won in Polen de finale overtuigend met 4-0 van Mark Williams.

Neil

De Australiër had in de halve finale met 4-2 van Shaun Murphy gewonnen. Robertson kwam in de halve finale 2-1 achter te staan maar wist de wedstrijd weer in zijn voordeel om te buigen en sloot de match af met een 136-break.

De andere halve finale ging tussen Mark Williams en Jimmy Robertson, die in de kwartfinale Luca Brecel had weten uit te schakelen. Williams won deze halve finale overtuigend met 4-0.

In de finale maakt Robertson het eerste frame een 65-break, waarna Williams nog een kans krijgt, maar op 17 de zwarte mist en het frame opgeeft. Het frame er na valt met een 46-break ook aan Robertson toe. Vervolgens lijkt Williams iets terug te gaan doen, hij scoort een 67-break, maar Robertson weet dat frame te stelen met een 63-break. Hierna is de ban gebroken en maakt Robertson nog een fraaie 109-break om de wedstrijd en de titel voor zich op te mogen eisen.

Robertson verstevigd hiermee zijn tweede plaats op de wereldranglijst en wint 20.000 euro.

Lees ook:Masters: Robertson verslaat Carter
Lees ook:Masters: Murphy zet Robertson op grote afstand
Lees ook:Trump wint thriller van Robertson met 4 centurys
Lees ook:Finale Welsh Open: Higgins – Woollaston
Lees ook:Welsh Open: Brecel door naar halve finale!

3 reacties op “Neil Robertson wint Gdynia Open

  1. DM

    Ik kijk met veel plezier terug op dit weekend! Veel bijzondere dingen opgemerkt, maar dat komt natuurlijk vooral omdat dit mijn eerste snooker event was. ;) Ik hoop nu ook zeker dat Antwerpen en Rotterdam weer op de kalender komen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Annet van Riel

      Op Antwerpen hoef je voorlopig niet te rekenen volgens mij. De gemeente heeft besloten daar geen geld in te stoppen. Of er moet opeens een sponsor opstaan.
      Over Rotterdam is nog weinig meer bekend dat dat alles nog mogelijk is. Maar zou mooi zijn weer een toernooi dichtbij huis te hebben!

        /   Beantwoorden  / 
      1. DM

        Dan is Furth denk ik het dichtste bij? Ook al eens naar zitten kijken, maar ook dat wordt een hotel boeken. Volgend seizoen weer eens kijken!

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.