Masters: Robertson verslaat Carter

Het is niet dat Ali Carter slecht stond te spelen, maar toch verloor hij stevig van Neil Robertson, met maar liefst 6-1. Neil Robertson plaatst zich hiermee voor de halve finale van de Masters.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Uit de eerste echte kans die Robertson krijgt, scoort hij een total clearance van 128, het tweede frame maakt hij een 46 en een 57-break. Carter heeft dan een potsucces-percentage van 0%, Robertson van 100%. In het derde frame mag Carter zowaar tussen de ballen, hij maakt dan een 63-break, Robertson probeert dan nog terug te komen, maar Carter weet dit frame op zwart binnen te slepen. Hierna scoort Robertson een 98-break, waardoor hij met 3-1 voorsprong de midsession-interval ingaat.

Robertson blijft zijn hoge niveau vast houden na de break, al krijgt Carter in het vijfde frame nog wel kansen. Robertson weet deze echter toch binnen te slepen. Het volgende frame wordt er een re-rack gekozen, aangezien ze in een safety-situatie komen waar ze beide niet van wijken weten. Bij de herkansing maakt Robertson een 127 en vervolgens een 84, waarmee hij de wedstrijd in stijl afrondt.

Robertson heeft gedurende de gehele wedstrijd een potsucces gehad van 98%. Dat is echt ongelofelijk hoog. Hij komt morgen in de halve finale uit tegen Ronnie O’Sullivan. Dat beloofd een mooie wedstrijd te worden.

Hier kun je de 127-break van Robertson nog eens bekijken:

Lees ook:Neil Robertson wint Gdynia Open
Lees ook:Pagett naar finale IBSF WK
Lees ook:O’Sullivan pakt finaleplaats na comeback tegen Bingham
Lees ook:Masters: Carter wint overtuigend van Hawkins
Lees ook:Robertson naar finale CoC ten koste van Perry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.