Geen Nederlanders en Belgen door naar hoofdtoernooi ET1

Helaas is geen van de NederBelgische spelers het gelukt om door te dringen tot de hoofdronde van het eerste European Tour-event In Riga, Letland.

KristofRiga

Kristof Vermeiren in actie
(c) Monique Limbos


Manon Melief kreeg de eerste ronde een bye omdat haar tegenstander, Craig Barber,  niet kwam opdagen. Hierdoor ging ze door naar de 2e ronde, waar ze geen framewinst wist te maken tegen Jake Nicholson. Haar partner Kevin Chan bleef ook frameloos tegen Duane Jones. Ron Florax wist nog een frame te pakken tegen Ryan Causton.

Bij de Belgische kant wist alleen Tomasz Skalski het spannend te maken, hij kwam tot een decider tegen Anthony Jeffers maar moest toen ook zijn meerdere erkennen. Kristof Vermeiren wist één frame te pakken tegen Josh Boilaeu. Jurian Heusdens en Hans Blanckaert  verloren beide met 4-0 van respectievelijk Martin McCrudden en Brian Cini.

Bijzondere vermelding voor Reanne Evans, zij wist haar beide wedstrijden te winnen van Ross Higgins en Tero Nappari en komt dit weekend op het hoofdtoernooi uit tegen Jamie Cope.

Vandaag komen de professionals voor het eerst in actie. Naast de huidige generatie spelers als Neil Robertson en Judd Trump komen er ook een paar Legends in actie: Steve Davis heeft al een bye naar de volgende ronde omdat David Morris heeft afgezegd, Jimmy White speelt tegen Ratchayothin Yotharuck (oefen daar als commentator maar even op) en Tony Drago speelt tegen John J. Astley. Ook komt natuurlijk Luca Brecel in actie, hij speelt tegen Nico Elton. Er komen dit weekend dus genoeg mooie partijen aan!

Lees ook:Jacobs en Maas als groepswinnaar door naar knockout op WK in Qatar
Lees ook:Masters: Murphy zet Allen eenvoudig opzij
Lees ook:WK: Murphy en Trump door naar kwartfinale
Lees ook:Jans naar finale EK
Lees ook:Maas, Jans en Velthoven door naar kwartfinale EK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.