Brecel loopt ook International Ch’ship mis

luca brecelLuca Brecel heeft zich dit seizoen nog niet voor de venue van een van de grote rankingtoernooien weten te plaatsen.

De 18-jarige Vlaming verloor gisteren in de openingsronde van het International Championship met 4-6 van Kurt Maflin en mist daardoor een trip naar Chengdu later deze maand.

Ook voor de Wuxi Classic (tegen Tian Pengfei) en het Indian Open (Ken Doherty) ging Brecel in de openingsronde onderuit.

Voor het Australian Open en de Shanghai Masters won hij wél een of enkele partijen, maar liep plaatsing mis door nederlagen tegen Jamie Cope en Rory McLeod.

Aan dat rijtje wordt nu dus Kurt Maflin toegevoegd.

De Engelse Noor begon de partij ijzersterk met breaks van 102 en 55 maar Brecel draaide die 0-2 achterstand, onder meer met een 51, om in een 3-2 voorsprong.

De Vlaming kwam even later ook op 4-3, maar Maflin scoorde breaks van 79, 66 en 64 om de partij met 4-6 binnen te halen.

Na de uitschakeling van Michael Holt en Ricky Walden dinsdag bleven grote verrassingen verder uit.

De toppers plaatsten zich allemaal, al ondervonden titelverdediger Judd Trump en John Higgins daarbij wel de nodige moeilijkheden.

Trump liet Cao Xinlong na 4-0 tot 4-4 terugkomen maar won de partij met 6-4. En Higgins moest na een 1-3 achterstand tegen John Astley tot het uiterste gaan, 6-5.

Opzien baarde nummer 1 Neil Robertson, die bij zijn 6-2 triomf tegen Li Hang liefst vier centuries (105, 136, 107 en 140) plus twee half-centuries liet aantekenen.

Onverwacht waren de nederlagen tegen lager geplaatste spelers voor onder anderen Dominic Dale, Liu Chuang, Dechawat Poomjaeng, Tom Ford, Jamie Cope, Anthony Hamilton, Jimmy Robertson, Ken Doherty en Andrew Higginson.

Alle uitslagen van de eerste ronde in Barnsley vind je bij World Snooker.

Lees ook:Roy Stolk en Luca Brecel bereiken halve finales EK (update)
Lees ook:147 alarm! Ook Jamie Cope scoort maximum
Lees ook:China Open: Geen verrassingen, geen spanning
Lees ook:147 alarm! Maflin scoort eerste maximum Main Tour-seizoen
Lees ook:World Cup: België opnieuw met 2-3 onderuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.