Roy Stolk en Luca Brecel bereiken halve finales EK (update)

Wederom goed nieuws uit Boekarest: Roy Stolk en Luca Brecel hebben zich vanavond beiden geplaatst voor de halve finales van het EBSA Europees kampioenschap!

De Nederlands kampioen kwam van 0-2 en 2-3 terug en versloeg de Ier John Torpey met 5-3. Stolk liet daarbij breaks van 50, 64, 70 en 77 aantekenen.

Brecel stond binnen drie kwartier op 3-0, maar kwam toch nog in de problemen tegen de Pool Michal Zielinski. Ook de Belgisch kampioen trok uiteindelijk met 5-3 (en breaks van 61 en 63) aan het langste eind.

Het was al de tweede keer vandaag dat Stolk vanuit een achterstand moest terugvechten. Vanmiddag deed de Zeistenaar dat ook al tegen Jamie Jones.

In de halve finales, die vrijdagavond plaatsvinden, speelt Stolk tegen Roy Fernandez of Kurt Maflin. Die partij is nog bezig, momenteel staat het verrassend 4-3 voor Fernandez.

De Israëliër boekte een verrassende 5-3 overwinning op Kurt Maflin, de Noor die vorige week het International Open won en daarmee een ticket voor de Main Tour verdiende.

Fernandez ontpopt zich tot reuzendoder. Eerder schakelde hij ook al titelverdediger David Hogan uit, 4-2. Wel leed hij in de groepsfase een nederlaag tegen onder anderen René van Rijsbergen.

Brecel mag het in de andere halve finale gaan opnemen tegen de als eerste geplaatste Kristjan Helgason uit IJsland, die Andrew Pagett met 5-2 versloeg.

Helgason, die in de groepsfase Mario Wehrmann met 4-1 het nakijken gaf, verloor in totaal pas negen frames in zijn tien partijen tot nu toe op dit EK.

Lees ook:Van Rijsbergen, Wehrmann, Van Hove naar kwartfinales
Lees ook:Van Rijsbergen, Stolk, Brecel naar achtste finales
Lees ook:Roy Stolk speelt tegen Luca Brecel in EK-finale!
Lees ook:De vierde Belg reeds, maar wel de jongste van allemaal
Lees ook:Luca Brecel bereikt finale EK snooker in Boekarest

13 reacties op “Roy Stolk en Luca Brecel bereiken halve finales EK (update)

 1. Snookermaatje

  Roy Stolk is the best! Pak die Roy Fernandez in. Kijken wie de beste Roy is. En dan vlammen in de finale…..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Dear-Friend

  Dit-is-echt-top-zeg-hè!En-Maflin-eruit-de-finale-lijkt-voor-het-grijpen-al-is-die-lefthanded-Israelier-ook-echt-goed.Toen-ik-hem-voor-het-eerst-zag-spelen,deed-z’n-stijl/pottingsvermogen-en-stroke-me-denken-aan-Jesse.Thehu-èèn-van-Nederlands’-meest-getalenteerde-spelers-ooit-in-mijn-ogen,dus-iedereen-die-Jesse-op-z’n-top-heeft-bezig-gezien-in-het-verleden-kan-zich-inbeelden-wat-voor-een-klus-Roy-te-doen-staat-morgen,maar-Roy-lijkt-echt-in-het-toernooi-te-zijn-gegroeid-en-wordt-voor-iedereen-een-groot-probleem-met-zijn-potkracht-en-ervaring…suc6-goos!~!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Martijn

  Kan iemand mij vertellen waar ik die livestream kan vinden?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Eric Willemsen

  Martijn, op de livescoring van esnooker.pl (http://www.esnooker.pl/live/en/ts.php) kon je gisteren per tafel een link “video” aanklikken. Werkte echter verre van optimaal… Die link staat er vandaag (nog?) niet bij, maar dat gebeurt misschien pas als de partijen om 18 uur beginnen?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Martijn

  ah ok, dan ga ik dat vanavond maar eens even proberen. Dankjewel!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Joris

  ze zijn nu al bezig?!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Martijn

   scoresysteem ah testen denk ik…

   geel na groen etc.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Joris

    lijkt inderdaad op een test! ze hebben nu samen al 180 punten.. maar begint het wel om 6 uur vraag ik me af, volgens mij 1 uur tijdverschil toch?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eric Willemsen

   Partij start om 19 uur Roemeense tijd, 18 uur bij ons. Ze testen het scoresysteem wel vaker. Had ik me gisteren ook al een keer bijna op verkeken…

     /   Beantwoorden  / 
 7. Annet

  Er is vandaag een toernooi voor Billiards, misschien is dat de score die je ziet?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Eric Willemsen

   Geen idee, Annet… Zou gezien de hoogte inderdaad een EB-score kunnen zijn, maar wel vreemd dat ze dan de namen van Roy en Roy erbij laten staan.

     /   Beantwoorden  / 
 8. Manon

  Op zeker dat Roy vanavond gaat winnen ;-)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.