147 alarm! Maflin scoort eerste maximum Main Tour-seizoen

kurt maflin (small)Lekkere binnenkomer voor Kurt Maflin, de Engelse Noor die dit seizoen als winnaar van het EBSA International Open mocht terugkeren op de Main Tour.

Maflin scoorde meteen in zijn eerste partij een maximumbreak. Hij scoorde de 147 in het slotframe van zijn 4-0 zege op de Pool Michal Zielinski in de openingsronde van het Players Tour Championship-event in Sheffield.

Het is niet alleen de eerste maximum van het nieuwe Main Tour-seizoen, het is ook Maflins eerste 147 ooit in een profpartij.

Overigens kreeg Luca Brecel een stevige pandoering op hetzelfde toernooi in Sheffield.

De 15-jarige Vlaming, die wegens zijn leeftijd opnieuw geen toegang tot de Main Tour kreeg maar wel enkele toernooien (PTC, World Open) kan meespelen, redde het niet tegen Marco Fu.

De winnaar van de Championship League liet Brecel met 4-0 kansloos. In de frames drie en vier scoorde de Vlaming in totaal slechts één punt.

Ook Olivier Vandenbohede had weinig in te brengen in zijn partij tegen Rory McLeod, die breaks van 87 en 101 liet aantekenen op weg naar een 4-1 zege.

Alleen Björn Haneveer kwam door de eerste schifting. Hij klopte Ashik Natwani uit India met 4-2 en staat nu in de volgende ronde tegenover Stephen Maguire.

Kijk hier voor de uitslagen en framescores.

Lees ook:147 alarm! Kurt Maflin scoort zijn tweede max
Lees ook:Luca Brecel wint eerste Main Tour-partij
Lees ook:Brecel loopt ook International Ch’ship mis
Lees ook:147 alarm! McLeod maakt vijfde PTC-maximum
Lees ook:Brecel wint Hyprocup-event met maximumbreak

Eén reactie op “147 alarm! Maflin scoort eerste maximum Main Tour-seizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.