EBSA: Bijna maximale score voor Lage Landen

logo ebsaNegen partijen, acht zeges. Nederland en België beleefden vandaag een bijna-perfecte dag op het EBSA Europees Kampioenschap in Zielona Gora in Polen.

Bij de masters had Mario Van Herk een rustdag, maar alle andere negen spelers (v/m) moesten aan het werk.

Peter Bullen zorgde voor een uitschieter met een break van 122 in zijn partij (4-2) tegen Kacper Filipiak, die twee jaar geleden Europees U21-kampioen werd en toen een seizoen op de Main Tour meedraaide.

Ook Roy Stolk scoorde een century: hij begon tegen Oostenrijks kampioen Andreas Ploner met breaks van 66, 54 en 100 (3-0) en won uiteindelijk met 4-2.

De enige nederlaag (en zijn eerste) kwam op naam van Maurice le Duc.

In de allerlaatste partij van de dag leek Le Duc op 3-1 de zege tegen Krzysztof Wrobel voor het grijpen te hebben, maar hij moest de Pool uiteindelijk met een 3-4 zege feliciteren.

Jurgen Van Roy won wel, zijn eerste zege – en maar meteen met 4-0.

Bij de masters won Peter Bertens zijn laatste groepswedstrijd met 3-1. Met twee uit vier is hij zeker van een plek bij de eerste vier, en dus van plaatsing voor de knock out.

Yvan Van Velthoven en René Dikstra blijven maar winnen, beiden met 3-0. Dikstra heeft in het hele toernooi zelfs nog geen frame verloren. Dat geldt ook voor zijn laatste opponent in Groep C morgen, Frank Sarsfield. Een duel om de groepszege dus.

Ook bij de vrouwen twee overtuigende 3-0′s: Wendy Jans won haar vierde partij, mede dankzij een 53, en heeft net als Dikstra nog geen frame hoeven in te leveren.

En Manon Melief staat nu op twee uit vier, met nog twee partijen voor de boeg.

Voor uitslagen en standen kijk je op de speciale EK-website van de EBSA, voor het Nederlands dagboek door Annet van Riel kijk je op de site van René Dikstra.

Lees ook:EBSA: Nederland en België blijven dominant
Lees ook:EBSA: Positieve balans op dag twee met 6 uit 8
Lees ook:EK: De tien voor Polen
Lees ook:EBSA: Nederland en België starten met 8 uit 10
Lees ook:EBSA: Groepsfase nadert ontknoping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.