EBSA: Nederland en België blijven dominant

logo ebsaMet acht zeges in elf partijen (Maurice le Duc speelde – en won – twee maal) heeft het tiental Nederlanders en Belgen op het EBSA Europees Kampioenschap in Zielona Gora in Polen een succesvolle derde dag achter de rug.

Le Duc liet in zijn twee partijen zelfs geen enkel frame liggen. Zijn vier uit vier met framesaldo 16-1 is niet onopgemerkt gebleven en kreeg op de EBSA-website zelfs speciale aandacht.

Ook Roy Stolk staat nog op 100%; hij won zijn derde partij met 4-2. Peter Bullen kwam pas voor de twee keer in actie, en won opnieuw, nu met 4-3 inclusief break van 75.

Jurgen Van Roy daarentegen moest al zijn derde nederlaag slikken.

Ook bij de masters hebben drie van de vier deelnemers uit de Lage Landen nog de maximale score. Enige uitzondering is Peter Bertens, die van Darren Morgan verloor.

Verder duidelijke zeges voor Yvan Van Velthoven, Mario Van Herk en René Dikstra.

Bij de vrouwen was Wendy Jans opnieuw spraakmakend met breaks van 71 en 41 tijdens haar 3-0 zege. En Manon Melief gaf haar Russische opponente goed partij op een van de videostream-tafels, kwam ook 1-0 voor, maar verloor uiteindelijk met 1-3.

Meer info over het EK voor amateurs vind je bij de EBSA. Een verslag van de Nederlandse verrichtingen lees je in het dagboek van Annet van Riel.

Lees ook:EBSA: Positieve balans op dag twee met 6 uit 8
Lees ook:EK: De tien voor Polen
Lees ook:EBSA: Bijna maximale score voor Lage Landen
Lees ook:EBSA: Nederland en België starten met 8 uit 10
Lees ook:EK-amateurs: De tussenstand in Sofia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.