EBSA: Groepsfase nadert ontknoping

logo ebsaNu de groepsfase op het EBSA Europees Kampioenschap in Zielona Gora in Polen haar ontknoping nadert, kunnen we een eerste balans opmaken.

Zoals het er nu naar uitziet, gaan negen van de tien deelnemers uit Nederland en België door naar de knock-out-fase.

Om met de enige afvaller te beginnen: Jurgen Van Roy scoorde breaks van 87 en 82 op weg naar een 3-2 voorsprong maar hij verloor ongelukkig met 3-4 van de ongeslagen koploper Robert Murphy.

Daarmee is het doek voor Van Roy definitief gevallen: hij wordt vijfde in Groep E.

Roy Stolk daarentegen won het directe duel om de koppositie in Groep F van John Whitty met 4-1 (break van 61) en haalde zo ongeslagen de poulewinst binnen.

Peter Bullen (vandaag 4-0) en Maurice le Duc (rustdag) zijn ook al verzekerd van de KO-ronde maar kunnen morgen bij een zege ook nog groepswinnaars worden.

De eindstand in de groepen bepaalt de plaatsingslijst voor de KO-ronde.

Bij de masters leed Mario Van Herk zijn eerste nederlaag (0-3 tegen Darren Morgan) maar gaat samen met de al eerder uitgespeelde Peter Bertens door naar de KO-fase.

Dat geldt ook voor René Dikstra, die tegen Frank Sarsfield niet alleen zijn eerste frame, maar ook zijn eerste partij verloor, 1-3. Toch keurig als tweede geëindigd in Groep C.

Ook Yvan Van Velthoven verloor zijn slotduel (2-3) en werd tweede in Groep B.

Bij de vrouwen hield Wendy Jans andermaal de nul (3-0), en boekte Manon Melief een nuttige 3-1 zege waarmee plaatsing voor de KO-ronde gegarandeerd lijkt.

Morgen vindt verder een 6-reds toernooi plaats, dat als voorronde geldt voor het WK 6-reds in Thailand in september. De vier halve-finalisten mogen straks naar Azië.

De loting voor het 6-reds event vind je hier. De Nederlands-Belgische inbreng bestaat uit Wendy Jans (Groep A), Kevin Chan (Groep B) en Peter Bullen (Groep C).

Lees ook:EBSA: Jans zonder frameverlies groepswinnaar
Lees ook:Nederland en België lopen WK 6-reds mis
Lees ook:WK-amateurs: Nederland en België scoren 10 op 13
Lees ook:Loting WK IBSF 2014
Lees ook:EK-amateurs: De tussenstand in Sofia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.