Main Tour naar Nederland: Rotterdam krijgt PTC-event

snooker symboolfoto 17De Main Tour doet na 22 jaar Nederland weer eens aan. Rotterdam is in juli gastheer van het tweede event uit de European Tour, het Europese deel van het PTC.

Op donderdag 18 juli is een voorronde voor amateurs, gevolgd door het hoofdtoernooi van vrijdag 19 t/m zondag 21 juli. Het is nog niet bekend waar in Rotterdam gespeeld wordt.

Dat blijkt uit de voorlopige kalender voor het nieuwe Main Tour-seizoen, die World Snooker vanmiddag op zijn website heeft gepubliceerd.

Daarmee keert het profsnooker na ruim twee decennia afwezigheid eindelijk weer eens met een Main Tour-rankingevent terug op Nederlandse bodem.

In 1991 werd ook al in Rotterdam het European Open gehouden, dat met Tony Jones, toen No. 35 van de wereld, een verrassende winnaar kreeg.

Dat event verhuisde een jaar later naar België: eerst naar Tongeren, daarna Antwerpen.

Overigens maakt ook Antwerpen komend seizoen weer deel uit van de European Tour. Het zevende event uit de cyclus vindt daar plaats van 14 t/m 17 november.

Later meer over de nieuwe kalender, die een aantal verrassingen bevat. Zo ontbreken de Premier League en de World Team Cup, maar keert PowerSnooker mogelijk wel terug.

Het nieuwe seizoen start op 27 mei met de kwalificatie voor de Wuxi Classic.

Lees ook:European Tour: Rotterdam, Antwerpen onzeker
Lees ook:Wie, wat, waar? Het PTC-seizoen 2013-’14
Lees ook:Jan Verhaas: “PTC Rotterdam nog niet zeker”
Lees ook:Tickets voor PTC-event Rotterdam Open te koop
Lees ook:Q & A Rotterdam Open: Wie wat waar…?

11 reacties op “Main Tour naar Nederland: Rotterdam krijgt PTC-event

  1. PB

    Zeer blij verrast met deze aankondiging !
    Hopelijk dat dit PTC in Rotterdam net zo’n succes word als in Antwerpen, waar het de afgelopen 2 jaar een verademing was om te spelen en te kijken

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn

    Vreemd genoeg ook geheel verrassende ontwikkeling voor de KNBB.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      World Snooker doet eerder zaken met commerciële promotors dan met nationale bonden. Maar inderdaad vreemd dat de KNBB niet eens is geïnformeerd.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Annet

    We wisten dat er een mogelijkheid was dat dit ging gebeuren, maar de definitieve bevestiging is erg verheugend! We kijken er naar uit en vertrouwen op een vruchtbare samenwerking!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Martin

    Wat een aangename aankondiging.Zou mooi zijn als het snooker hierdoor weer de broodnodige boost krijgt.En hou de entreeprijzen op een aanvaardbaar niveau want ik krijg sterk de indruk dat de Britse PTC’s beduidend goedkoper te bezoeken zijn dan b.v. Antwerpen.
    p.s. Wat is er trouwens van Tony Jones geworden die ik destijds ook in Rotterdam zag winnen.Ik ben hem een beetje uit het oog verloren.

      /   Beantwoorden  / 
      1. Martin

        Eric,Ik was alleen benieuwd wat er van spelers geworden is die destijds toch een aardig balletje konden spelen.Zo heb ik ook geen idee wat er van Mark Johnston-Allen geworden is die toen in Rotterdam Hendry van de tafel veegde.

          /   Beantwoorden  / 
  5. h.a.j van lier

    beste mensen van het topsportcentrum ik hoorde via snooker op de tv als dat het in juli van 17 t/m 21 juli definitief door gaat en ik zit op jullie website te kijken maar zie nog geen prijzen voor de tickets wanneer zijn die bekent vr.grt

      /   Beantwoorden  / 
  6. Annet

    Beste meneer van Lier,

    Komende week komt daar meer info over. Op dit blog en op http://www.knbb.nl zal alle informatie geplaatst worden zodra dit bekend is.

    Gr. Annet van Riel
    Voorzitter KNBB-snooker

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.