Mark Allen tweede jaar op rij World Open-kampioen

Mark Allen houdt niet van spannende finales. Won hij vorig jaar met 10-1 van Stephen Lee, dit keer gunde hij Matthew Stevens slechts drie frames méér, 10-4.

Op uiterst overtugende wijze liet Allen zich vanmiddag voor het tweede jaar op rij kronen tot de kampioen van het Haikou World Open op het Chinese eiland Hainan.

Allen is de eerste speler sinds John Higgins, die het Welsh Open in 2010 en 2011 won, die een Main Tour-titel het jaar erop succesvol weet te verdedigen.

…Allen is opnieuw World Open-kampioen, Stevens lacht ook…

De beslissende middagsessie heb ik niet gezien, maar na de 6-3 vanochtend leek de partij al beslist. Natuurlijk is Stevens een voortreffelijke speler, maar hij is geen killer.

Te vaak laat hij kansen glippen. Dan rondt hij een frame niet in één keer af en geeft zijn opponent nog een kans om terug te komen.

Allen snoepte de Welshman zo nog menig frame af. Daardoor werd de eindstrijd nooit spannend. Daarvoor was een century van Stevens in de middagssesie te weinig.

…Stevens moet de World Open-titel aan Allen laten…

Stevens (35)  bereikte in zijn loopbaan al negen rankingfinales, maar wist er daarvan slechts één te winnen – die van het UK Championship in 2003.

De acht jaar jongere Allen heeft een beter gemiddelde: hij won twee van zijn drie finales.

Allen klimt nu naar de vijfde plek (en Stevens naar de 11e) op de provisionele ranking volgens Prosnookerblog en geldt misschien wel als een van de kandidaten voor de WK-titel.

Vóór die tijd vinden er echter nog twee rankingevents plaats. Over acht dagen start de PTC Grand Final, en daarna gaan we nog een keer terug naar China voor het China Open.

[pictures Mark Allen & Matthew Stevens © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:World Open: Mark Allen weer op weg naar titel
Lees ook:Australian Open: Brecel onderuit tegen Stevens
Lees ook:World Open: Allen en Murphy naar laatste vier
Lees ook:World Open: Allen en Higgins vlot naar laatste vier
Lees ook:World Open: Stevens en Robertson naar halve finales

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.