World Open: Stevens en Robertson naar halve finales

Matthew Stevens en Neil Robertson versloegen vanochtend de nummers 1 en 2 van de wereld in de kwartfinales van het Haikou World Open in China.

Stevens won met 5-3 van Judd Trump, die moeite had in zijn ritme te komen na problemen met zijn pomerans bij aanvang van de partij.

En Robertson kwam 2-3 achter tegen Mark Selby voordat hij de partij ook met 5-3 won.

…Stevens klopt Trump met 5-3 en bereikt de halve finales…

Trumps pomerans zag er misvormd uit. Op Twitter liet zijn manager Django Fung weten dat de tip leek aangetast door vocht. Hoe dan ook, Trump moest met een nieuwe pomerans verder. Hij won nog wel het openingsframe, maar had daarna veel problemen.

Vooral shots met zijspin zaten er opvallend vaak naast.

Dat neemt niets weg van de prestatie van Stevens. Die had eerder dit toernooi zijn eigen keuproblemen. Zijn exemplaar raakte zoek op de reis naar China en hij leende de keu van Mark Williams. Nu, weer met zijn eigen keu, speelde Stevens een vastberaden partij.

Hij raakte nog wel een 3-1 voorsprong kwijt, maar bleef kalm en speelde een prachtige break van 79 in frame acht om de partij af te ronden, 5-3.

Ook de vele vliegen, de voortdurend bewegende fotografen en een korte onderbreking vanwege een defecte lichtinstallatie brachten Stevens niet uit zijn evenwicht.

…Selby komt op 3-2 maar moet de zege aan Robertson laten, 3-5…

Robertson had nog nooit eerder van Selby gewonnen in een serieuze krachtmeting. Zijn enige twee zeges kwamen uit de Championship en Premier League vorig jaar.

Op het UK Championship stond Robertson met 4-0 voor maar verloor nog met 4-6 van Selby, en de Engelsman was met 10-6 ook te sterk in de finale van The Masters.

Hoewel Selby vanochtend opende met een 91, waren de rollen dit keer omgedraaid. Hij kwam later ook op 3-2, maar Robertson scoorde 73,79 en 59 in de laatste drie frames.

Vanmiddag vanaf 12.30 uur worden de twee resterende kwartfinales afgewerkt: 2012 kampioen Mark Allen tegen Ricky Walden en Ding Junhui tegen John Higgins.

[pictures Matthew Stevens &  Mark Selby © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Ook Trump getroffen door keu-malaise in China
Lees ook:World Open: Trump met hakken over sloot
Lees ook:World Open: Favorieten maken geen fouten
Lees ook:Robertson passeert Trump na China Open-zege
Lees ook:World Open: Allen stuurt Trump naar huis

5 reacties op “World Open: Stevens en Robertson naar halve finales

  1. john

    Het is wel van de zotte in China tijdens de partij tussen Stevens en Trump.
    Eerst is er een toeschouwer welke tot 3x toe gesommeerd word door de scheidsrechter om stil te zitten(en alleen als Stevens moet stoten).
    Vervolgens begint men met de disco verichting. En dan zijn er ook nog die vervelende vliegjes.
    Al met al niet echt fijn bij een sport waar uiterste concentratie benodigd is. Wellicht kan de snookerbond de organisatie hierop aanspreken.
    Overigens valt het mij op dat er wel erg weinig publiek aanwezig is.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eric Willemsen

    Drie keer is nog een beetje zuinig geschat. De referee moest zeven (!) keer waarschuwen voordat ze die vent eindelijk liet verwijderen. Volgens mij was het een persfotograaf.
    En het gebrek aan publieke belangstelling bij toernooien in China is inderdaad schrijnend. Er wordt gezegd dat de kaartjes zo duur zijn…

      /   Beantwoorden  / 
  3. john

    Kwa publieke belangstelling..ik vind dit geen goede promotie van de snookersport. Het is nu sfeerloos en levenloos.
    Als dit een voorronde zou zijn zou ik er nog mee kunnen leven.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Eric Willemsen

    Helemaal mee eens, John. En als de ticketprijzen inderdaad het probleem zijn, snap ik niet dat de organisatoren niet een bepaald contingent tegen een gereduceerd tarief aanbieden. Aan lege tribunes heeft niemand iets.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Martin

    Ben het wel eens met mijn voorgangers.Vergelijk sfeer en ambiance eens met bijvoorbeeld toernooien in Duitsland.Als dit World Open een voorbode is van snooker in de toekomst dat zich dan vooral gaat afspelen in China,dan is dat geen prettig vooruitzicht.De ticketprijzen die in Antwerpen werden gevraagd met een dagkaart voor meer dan 30 Euro vond ik trouwens ook wel aan de prijzige kant.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.