World Open: Mark Allen weer op weg naar titel

Mark Allen heeft vanochtend in China een grote stap gezet op weg naar prolongatie van zijn vorig jaar gewonnen Haikou World Open-titel.

Allen nam in de eerste sessie van de finale een 6-3 voorsprong op Matthew Stevens.

De eindstrijd wordt vanmiddag om 12.30 uur (rechtstreeks op Eurosport 2) voortgezet. De speler die als eerste tien frames wint, pakt de titel.

…Allen neemt een 6-3 voorsprong in de finale tegen Stevens…

Op papier leek het alsof Allen een droomstart beleefde toen hij op 4-0 kwam, in de realiteit had de Noord-Ier geluk dat Stevens twee frames niet won die hij had moeten winnen.

Stevens had zowel in het eerste als in het vierde frame een voorsprong van meerdere tientallen punten, maar schoot beide keren te kort in de beslissende fase.

…Bedenkelijke blik bij Stevens als Allen zijn voorsprong uitbouwt…

Allen, met twee half-centuries en een 93 in die eerste vier frames, zat snel op rozen.

Ook in frame vijf verzuimde Stevens aanvankelijk zijn kansen in één beurt te benutten. Hij won het frame dit keer echter wel, met een break van 67. En de Welshman halveerde even later zijn achterstand door in rap tempo een century van 112 te scoren.

Allen bracht de marge echter snel weer op vier met twee frames (en een century van 100) waarin Stevens zelfs geen enkel punt kon scoren, 6-2.

…Allen lijkt op weg naar de tweede rankingzege van zijn loopbaan…

Stevens had opnieuw meerdere kansen nodig in het laatste frame van de ochtendsessie, maar dat wist hij wel binnen te slepen. Met 6-3 houdt hij nog uitzicht op de titel.

Vorig jaar, toen hij hier zijn eerste rankingtitel won, nam Allen in de openingssessie een 8-1 voorsprong tegen Stephen Lee. Uiteindelijk werd het toen 10-1.

Een vergelijkbare afstraffing zal Stevens in elk geval bespaard blijven. Al moet de Welshman vrezen dat Allen zijn status als favoriet voor de titel alle eer aan gaat doen.

[pictures Mark Allen & Matthew Stevens © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Mark Allen tweede jaar op rij World Open-kampioen
Lees ook:Carter en Stevens eerste kwartfinalisten in York
Lees ook:WK: Mark Allen door, Mark Williams in de problemen
Lees ook:Matthew Stevens wint Championship League 2011
Lees ook:World Open: Imponerende Allen opnieuw naar finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.