PowerSnooker probeert het nog maar een keer

Het brallerige zuipfeest dat PowerSnooker heet, is terug.

Opvallend genoeg vindt in maart in Londen voor de derde keer een toernooi van die merkwaardige snookervariant plaats. Opvallend, omdat het format al twee keer ten dode leek opgeschreven en maar zich blijkbaar niet laat uitroeien.

Deelnemers en datum zijn nog niet bekend. Er staat alleen een promoclip op de website.

PowerSnooker werd twee jaar geleden met veel bombarie (“Cue the revolution!”) geïntroduceerd. De vreemde spelregels en het dronken publiek zorgden voor een event dat bij de meeste snookerliefhebbers niet op veel sympathie kon rekenen.

De vele negatieve reacties na die eerste editie – gewonnen door Ronnie O’Sullivan – leken meteen het einde van PowerSnooker te betekenen.

Maar dit weekend exact een jaar geleden keerde het event plotseling terug. Er zou zelfs sprake zijn van een hele tournee, die onder meer Rusland moest gaan aandoen.

Dat ene toernooi (gewonnen door Martin Gould) vond inderdaad plaats, maar van de hele tour werd daarna nooit meer iets vernomen. Opnieuw leek PowerSnooker, ondanks de heftige marketinginvesteringen, op de vuilnisbelt te zijn beland.

Maar zie, anderhalf jaar later gaan de organisatoren het blijkbaar toch nóg een keer proberen. Benieuwd of de revolutie dit keer wel slaagt…

Lees ook:8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… PowerSnooker nu echt K.O.
Lees ook:PowerSnooker “dwingt” toppers mee te doen
Lees ook:PowerSnooker keert terug in november
Lees ook:Te koop: de originele PowerSnooker-tafel
Lees ook:Eerste rankingzege O’Sullivan in twee jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.