8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… PowerSnooker nu echt K.O.

PowerSnooker lijkt een geruisloze dood gestorven.

Ik weet dat ik zo’n mededeling al eerder op dit blog heb gepost, maar nu lijkt het toch echt definitief einde oefening voor deze merkwaardige snookervariant.

De WPBSA heeft namelijk een PowerSnooker-toernooi, dat voor begin oktober als to be confirmed op de Main Tour-kalender stond, geschrapt.

Het is nu al de derde keer op rij dat een event niet doorgaat.

Even je geheugen opfrissen: PowerSnooker werd met veel bombarie (“Cue the revolution!”) in 2010 geïntroduceerd. Het spel had weinig met echt snooker te maken: er golden tal van afwijkende, deels onbegrijpelijke regels.

Ook de ambiance was een andere dan je van snookertoernooien gewend bent. In plaats van serene rust werd luidruchtig gebral juist gestimuleerd.

Ronnie O’Sullivan won de eerste editie, Martin Gould een jaar later de tweede.

PowerSnooker liet weten een hele toernee op te zetten die onder meer Rusland en India zou aandoen – maar die toernooireeks is er nooit gekomen.

Voor afgelopen maart kondigde PowerSnooker een nieuw toernooi in Londen aan, liet daarvoor een promoclip produceren, maar ook dat toernooi werd geschrapt nog voordat een concrete datum of het deelnemersveld bekend waren.

En nu dus de laatste stuiptrekking: opnieuw stond PowerSnooker op de kalender, opnieuw gaat het event niet door. Over en sluiten!

Lees ook:Aangekondigd PowerSnooker-event gaat niet door
Lees ook:PowerSnooker probeert het nog maar een keer
Lees ook:Eurosport zendt PowerSnooker-toernooi uit
Lees ook:PowerSnooker “dwingt” toppers mee te doen
Lees ook:PTC-toernooi Offenburg lijkt van de baan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.