PowerSnooker keert terug in november

Na een jaar radiostilte gaat het er nu toch nog van komen: volgende maand vindt er opnieuw een PowerSnooker-toernooi plaats. Verrassend!

Om even je geheugen op te frissen: PowerSnooker is een snelle variant met afwijkende spelregels en puntentelling, die een nieuw, jong publiek voor het snooker moet aanboren.

De eerste editie in Londen werd vorig jaar met veel bombarie (Cue the revolution!) aangekondigd. Ronnie O’Sullivan zegevierde, maar snookerfans zullen zich vooral de onbegrijpelijke spelregels (PowerZone!) en de vele dronken supporters herinneren.

…Luca Brecel tijdens de eerste editie van PowerSnooker in oktober 2010…

Na die – terecht – zwaar bekritiseerde start en de mediastilte over een mogelijk vervolg, verwachtte ik dat het nieuwe format geen lang leven beschoren zou zijn.

Toen maanden later ook nog de speciaal gebouwde PowerSnooker-tafel via eBay te koop werd aangeboden, leek het in mijn ogen helemaal over en uit.

Inderdaad leek, want vandaag heeft de organisatie achter PowerSnooker aangekondigd dat er op 19 en 20 november in Manchester wel degelijk een vervolg komt.

Het event gaat om de PowerSnooker World Masters Trophy en zal door ITV 4 rechtstreeks op de (Britse) tv worden uitgezonden. Vorig jaar zond ook Eurosport uit.

Meer details zijn nog niet bekend. Zo is mij onduidelijk of er aan de spelregels is geschaafd.

Ook is het nog afwachten wie er gaat deelnemen. “The top players in the world”, zegt de organisatie zonder namen te noemen. Op de Main Tour-kalender staan 19 en 20 november nog open, dus dat biedt in elk geval perspectief.

[picture Luca Brecel © 2010 snooker.blog.nl]

Lees ook:Aangekondigd PowerSnooker-event gaat niet door
Lees ook:PowerSnooker: O’Sullivan begint tegen Carter
Lees ook:Eurosport zendt PowerSnooker-toernooi uit
Lees ook:PowerSnooker “dwingt” toppers mee te doen
Lees ook:PowerSnooker probeert het nog maar een keer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.