Geblesseerde Selby geeft groen licht voor WK

Mark Selby start volgende week op het WK snooker. De nummer 1 van de wereld is niet helemaal, maar wel voldoende hersteld van een nekblessure.

Dat laat Selby weten op zijn blog. De Engelsman had last van een beknelde zenuw, kwam daar aanvankelijk niet vanaf, maar nu met hulp van een chiropractor wel.

Afgelopen maandag kon Selby voor het eerst weer snookeren sinds het China Open drie weken geleden. De blessure dwong hem zich uit dat event terug te trekken.

…Selby tegen Li op het China Open, zijn laatste partij vóór het WK…

“Een week geleden dacht ik nog echt dat mijn WK al voorbij was nog vóór het begonnen was”, aldus Selby, die dinsdag in de eerste ronde tegen Barry Hawkins aantreedt.

“Ik kon mijn hoofd niet bewegen zonder pijn in de nek en het schoot ook in mijn arm.”

Selby heeft afgelopen maandag 45 minuten gespeeld (“Ik wilde het niet overdrijven voor de eerste keer”) en zal zijn training langzaam opvoeren tot volgende week.

“Misschien speel ik niet goed, misschien voel ik de blessure nog steeds, misschien verlies ik wel. Maar ik zal er zijn om mezelf tenminste een kans te geven … Ik heb zelfvertrouwen en zal de goede mindset hebben”, schrijft Selby. “Just being there is all that matters.

Door de gedwongen pauze begint Selby “fresh” aan het WK, zegt hij. Dat kan een voordeel zijn: “If I play to my potential there’s no reason why I can’t go on and lift the title.

De hele blog van Selby kun je hier lezen.

[picture Mark Selby © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:China rolt rode loper uit voor snookersterren
Lees ook:De nieuwe toekomst van snooker.blog.nl
Lees ook:Wuxi Classic: Selby wint eerste toernooi in jaar tijd
Lees ook:Geen jetlag voor Mark Selby
Lees ook:Hoe overleef je een weekend vol snooker zonder dit blog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.