Wuxi Classic: Selby wint eerste toernooi in jaar tijd

Met een 9-7 overwinning in de finale tegen Ali Carter heeft Mark Selby vanmiddag de vierde editie van de Wuxi Classic op zijn naam geschreven.

Het is voor Selby de eerste Main Tour-titel in precies een jaar tijd: op 11 juli 2010 won hij een Players Tour Championship-event in Sheffield.

Een groot rankingevent wist Selby echter pas één keer te winnen, en dat is inmiddels alweer ruim drie jaar geleden: het Welsh Open in 2008.

…Selby met de rest op weg naar de toernooizege op de Wuxi Classic

Met deze titel op de Wuxi Classic hoopt Selby dan ook het nodige vertrouwen te hebben getankt voor het nieuwe rankingseizoen.

“Ik weet dat het geen rankingevent was maar de lineup was toch sterk (6 top-10 spelers, EW) dus is de titel winnen een goede prestatie”, aldus Selby op worldsnooker.com.

“Dit moet goed zijn voor mijn vertrouwen en hopelijk komt er nog wat bij dit seizoen”, aldus Selby, die dit voorjaar de finales van German Masters en China Open verloor.

…Na de 4-4 bij het interval moet Carter opponent Selby laten gaan, 7-9…

Na de 4-4 bij het interval pakte Carter het openingsframe van de beslissende sessie, maar hij moest de volgende vier allemaal aan Selby laten.

Eenmaal met de rug tegen de muur op 5-8 vocht Carter met breaks van 94 en 99 knap terug tot 7-8, maar daarna maakte Selby het af met de enige century van de dag.

Waar Selby en Carter vandaag nog elkaars opponenten waren, zijn ze bij de maandag in Thailand beginnende World Cup teamgenoten namens Engeland.

[picture Mark Selby & Ali Carter © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Carter schakelt titelverdediger Murphy uit
Lees ook:Laat Mark Selby zich tot German Master kronen?
Lees ook:Wuxi Classic: Snooker weer terug op TV
Lees ook:Carter en Selby in balans in finale Wuxi Classic
Lees ook:Zes top-10 spelers naar Wuxi Classic in China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.