Higgins, O’Sullivan niet in Championship League

John Higgins en Ronnie O’Sullivan zijn de prominentste afwezigen in een nieuw seizoen Championship League, dat volgende week maandag in Crondon Park van start gaat.

Higgins en O’Sullivan laten het traditionele kwalificatietoernooi voor de Premier League schieten, zo blijkt uit het speelschema op de officiële toernooiwebsite.

Toch zullen beiden dit najaar hoogstwaarschijnlijk wel een uitnodiging voor de Premier League krijgen: O’Sullivan zeker als titelverdediger, en Higgins wellicht ook als hij de komende maanden een Main Tour-event weet te winnen.

In Groep 1 starten maandag zeven spelers, aangevoerd door Mark Selby.

Naast de nummer 1 van de wereld komen ook Judd Trump, Shaun Murphy, Ali Carter, Matthew Stevens, Mark Davis en Andrew Higginson in deze eerste poule in actie.

De groepswinnaar plaatst zich meteen voor de finalepoule op 21 en 22 maart, de nummers 2 tot en met 5 gaan door naar Groep 2 op woensdag en donderdag. Daarbij sluiten zich dan Mark Williams, Neil Robertson en Stuart Bingham aan.

De Championship League-partijen zijn rechtstreeks te zien op het internetkanaal van World Snooker (www.liveworldsnooker.tv) en via de livestreams van diverse bookmakers.

Lees ook:Higgins tegen Williams in Championship League
Lees ook:Drie oud-wereldkampioenen willen in Premier League
Lees ook:Ebdon start goed in Championship League
Lees ook:Championship League: Ford al in playoffs Groep 7
Lees ook:Zevende jaargang Championship League van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.