Higgins tegen Williams in Championship League

John Higgins en Mark Williams, zondag nog de hoofdrolspelers in die gedenkwaardige UK Championship-finale, staan begin januari alweer tegenover elkaar in de Championship League.

Het vierde seizoen van deze competitie, die geldt als voorronde voor de prestigieuze Premier League, gaat op 3 januari van start. Het format is niet gewijzigd ten opzichte van vorig jaar.

Uit elke groep van zeven spelers plaatst de winnaar zich meteen voor de finalepoule in maart, gaan de nummers 2 tot en 5 door naar de volgende groep, en zijn de nummers 6 en 7 uitgeschakeld.

Uiteindelijk verdient de winnaar van de finalepoule een ticket voor de Premier League. De afgelopen jaren wonnen Joe Perry (2008), Judd Trump (’09) en Marco Fu (’10).

Naast Higgins en Williams is nog een aantal toppers present.

Zo spelen Ali Carter, Graeme Dott, Stephen Maguire, Shaun Murphy en Mark Selby ook in de eerste groep op 3 en 4 januari.

De vier spelers die doorgaan naar de tweede groep, krijgen op 5 en 6 januari gezelschap van Jamie Cope, Ronnie O’Sullivan en Neil Robertson.

Alle groepswedstrijden in de Championship League zijn best-of-5. De partijen zijn via livestream op de websites van verschillende bookmakers rechtstreeks te volgen.

Lees ook:Ali Carter domineert openingsdag Championship League
Lees ook:Mark Selby bereikt eindtoernooi Championship League
Lees ook:Higgins, O’Sullivan niet in Championship League
Lees ook:Drie oud-wereldkampioenen willen in Premier League
Lees ook:Ebdon start goed in Championship League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.