Drie oud-wereldkampioenen willen in Premier League

logo championship leagueDe strijd om het begeerde ticket voor de Premier League dit najaar wordt komende week beslist. De Championship League gaat haar beslissende fase in.

In groep 7 van de Championship League komen maandag en dinsdag drie ex-wereldkampioenen in actie: Steve Davis, Peter Ebdon en Mark Williams.

Het trio wordt aangevuld met Ding Junhui, Jamie Cope, Joe Swail en Michael Holt. Van dit zevental plaatst de winnaar zich voor de finalegroep, die woensdag en donderdag wordt gespeeld.

Voor de finalegroep hadden zich al de winnaars van de zes eerdere voorrondegroepen geplaatst: Stephen Maguire, John Higgins, Marco Fu, Neil Robertson, Mark Allen en Judd Trump, die de Championship League vorig jaar won.

De uiteindelijke winnaar van die finalegroep is verzekerd van een startbewijs voor de Premier League. Voor de overige zes plaatsen in deze lucratieve competitie worden spelers door organisator Matchroom uitgenodigd.

Dus ook spelers die de finalepoule niet winnen, of zelfs al in een voorrondegroep werden uitgeschakeld (onder wie Ronnie O’Sullivan), maken nog kans op deelname.

Waarbij “kans op” een understatement is: natuurlijk spelen toppers als Higgins en O’Sullivan ook komend najaar in de Premier League.

De Premier League werd afgelopen seizoen gewonnen door Shaun Murphy, die daarmee een einde maakte aan een serie van vijf overwinningen op rij van O’Sullivan.

Lees ook:Cope completteert finalegroep Championship League
Lees ook:Ronnie & co in Championship League
Lees ook:Championship League: Ding naar winnaarspoule
Lees ook:Championship League: Trump nog ongeslagen
Lees ook:Premier League: Wie wordt de 10e deelnemer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.