O’Sullivan wint zijn tweede PTC van het seizoen

Ronnie O’Sullivan is de eerste speler die twee Players Tour Championship-toernooien in hetzelfde seizoen weet te winnen.

O’Sullivan won vanavond de finale van PTC 7 in Gloucester met 4-2 van Matthew Stevens. Ook het eerste PTC van het seizoen in juni had The Rocket al op zijn naam geschreven.

O’Sullivan versloeg vandaag achtereenvolgens Stephen Maguire (4-2), Liu Chuang (4-1) en Michael White (4-2) voor hij Stevens in de eindstrijd wist te kloppen.

…O’Sullivan, hier tijdens het afgelopen WK, pakt zijn tweede PTC-titel…

Voor Stevens, die nog wel een 127 scoorde in de finale, was het een emotionele dag. Vandaag vijf jaar geleden overleed zijn beste vriend en snookerster Paul Hunter aan kanker.

Nou stond PTC 7 toch al in het teken van die slopende ziekte.

De trofee was vernoemd naar Kay Suzanne, een zus van South West Snooker Academy-oprichter Paul Mount, die jaren geleden aan borstkanker overleed. Alle spelers traden dezer dagen in roze poloshirts aan om bewustwording voor deze ziekte te creëren.

Voor de grootste sensatie van de dag zorgde de jonge White. Hij kwam met 0-3 achter tegen Andrew Higginson, scoorde toen drie centuries en won die partij nog won met 4-3.

Met zijn zege heeft O’Sullivan, die al ruim twee jaar geen volwaardig rankingtoernooi meer heeft gewonnen, de koppositie in de PTC-ranglijst weer terugveroverd.

Kijk voor de uitslagen van de finaledag van PTC 7 bij World Snooker.

Het volgende event in de PTC-reeks vindt van 20 tot en met 23 oktober in Killarney, Ierland plaats. Daarna is van 10 tot en met 13 november Antwerpen aan de beurt.

[picture Ronnie O'Sullivan © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Paul Hunter, onvergetelijk
Lees ook:Jack Lisowski verrassende PTC-finalist
Lees ook:Nummer 1 Mark Selby hard onderuit in Gloucester
Lees ook:Sprookje van Higginson, deel II
Lees ook:Higgins speler van het jaar, Davis ontvangt lifetime achievement award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.