Higgins speler van het jaar, Davis ontvangt lifetime achievement award

John Higgins is vanavond in Londen uitverkozen tot snookerspeler van het jaar, op het jaarlijkse World Snooker-gala, waarmee het snookerseizoen traditioneel wordt afgesloten. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Higgins won dit jaar de Australian Open en het International Championship, bovendien klom hij van de 13e naar de 6e plaats op de wereldranking.

Er werden meer prijzen uitgereikt: Steve Davis won een lifetime achievement award voor zijn gehele carrière, die hij kort geleden afsloot. Tijdens het wereldkampioenschap in Sheffield kondigde de 6-voudig wereldkampioen aan dat hij zijn keu voorgoed aan de wilgen hangt.

De prijs voor “rooky of the year” ging naar Darryl Hill, die in zijn debuutjaar op de main tour direct doorstootte naar de 92e plaats van de ranking.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Het magische moment van het seizoen was, niet geheel verrassend, toen Ali Carter de Paul Hunter Classic won. The Captain, die zelf een zwaar gevecht tegen kanker vocht, won het toernooi wat vernoemd is naar Paul Hunter, de Engelse snookerspeler die helaas veel te jong overleed aan kanker, nu 10 jaar geleden.

De gehele lijst met awards kun je hier terugvinden.

Lees ook:The Captain is back, Carter wint PHC
Lees ook:Paul Hunter, ook na zeven jaar niet vergeten
Lees ook:Loting Paul Hunter Classic bekend
Lees ook:Snooker mist Paul Hunter al zes jaar
Lees ook:Paul Hunter, onvergetelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.