Sprookje van Higginson, deel II

logo welsh openHet was een sprookje waarvan iedereen dacht dat het eenmalig zou zijn. Drie jaar geleden bereikte de voor het grote publiek onbekende kwalificant Andrew Higginson plotseling de finale van de Welsh Open.

Hij maakte zelfs een 147 op weg naar die eindstrijd, waarin de Australische favoriet Neil Robertson de tegenstander was. Higginson won vanuit 2-6 achterstand zes frames op rij, 8-6. Hij was dus slechts één enkel frame verwijderd van toernooiwinst.

Goed, we weten allemaal dat Robertson die laatste drie frames nog won, maar Higginson had de harten van het snookerpubliek gestolen. Hij verdween daarna weer in de anonieme kelder van het profsnooker… tot deze week.

Hij kwalificeerde zich opnieuw en gisteren won hij in de eerste ronde van de Totesport.com Welsh Open overtuigend van Marco Fu, 5-2.

Nou is Fu misschien wel de meest wisselvallige snookerprof van allemaal, maar toch. Nog maar een paar dagen geleden won Fu overtuigend de vierde groep van de Championship League.

Higginson besliste de partij feitelijk al in de eerste sessie. Met breaks van achtereenvolgens 94, 94, 70 en 122 (!) stormde hij naar een 4-0 voorsprong. Fu beet nog even terug na de hervatting, maar verder dan twee frames liet Higginson de man uit Hong Kong niet komen.

In de andere avondpartij gisteren won titelverdediger Ali Carter eenvoudig met 5-1 van Mark Davis. The Captain zette meteen de toon met een break van 120 in het openingsframe. Hoewel Davis nog wel gelijkmaakte, kwam de winst van Carter nooit in gevaar.

Vandaag zien we onder anderen Ronnie O’Sullivan (tegen Stuart Bingham), Shaun Murphy (tegen Matthew Stevens) en Stephen Hendry (tegen Dave Harold) in actie. En, niet te vergeten, Tony Drago, die het opneemt tegen Ryan Day.

Kijk hier voor het speelschema van vandaag.

Lees ook:Titelverdediger Stevens op rand van uitschakeling
Lees ook:The Masters: Robertson ontsnapt, Allen in vorm
Lees ook:Debutant Jones op drempel van WK-kwartfinales
Lees ook:Stephen Lee wint PTC Grand Final
Lees ook:Hendry en White wel, Davis niet naar China Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.