“Partijen op WK snooker moeten korter”

snooker symboolfoto 8Je kon erop wachten. Nu het experiment met korte partijtjes is aangeslagen, gaan stemmen op om ook de wedstrijden van het wereldkampioenschap stevig in te korten.

Het 12bet.com World Open afgelopen week in Glasgow was het eerste rankingevent waar – tenminste tot aan de finale – best-of-5 werd gespeeld.

Wie het eerst drie frames wint, pakt de partij. Sommige wedstrijden duurden daardoor nauwelijks langer dan een uur.

De beide finalisten van het World Open prijzen het nieuwe, snelle format en pleiten er nu zelfs voor ook het WK in te korten.

“Ik vind dat het WK niet meer dan best-of-25 zou moeten zijn”, zegt toernooiwinnaar Neil Robertson vandaag in een artikel op Sporting Life.

“De finale (is nu best-of-35, EW) duurt veel te lang en leidt tot vermoeid snooker, wat het geval was tussen mij en Graeme in de finale.”

Runner-up Ronnie O’Sullivan valt de Australiër bij.

“Het is een lange tijd in Sheffield – 17 dagen. Dat is langer dan de Olympische Spelen. Het duurt te lang voor een speler – je hebt wedstrijden over drie dagen, dat is niet nodig.”

Volgens O’Sullivan hangt het er ook vanaf wie er speelt.

“Als Neil tegen John Higgins speelt, kan ik de hele dag kijken. Maar niet iedereen speelt snooker zoals Neil en John Higgins en Stephen Hendry.”

Volgens The Rocket is er op de Main Tour dan ook een gebrek aan attractieve spelers.

“There’s not enough entertaining players about to have longer matches.”

Lees ook:Toppers kritisch over korte partijen UK Championship
Lees ook:O’Sullivan wil veranderingen in opzet WK, Hearn niet
Lees ook:Speelschema halve finales WK snooker 2012
Lees ook:O’Sullivan door, klaagt over tafelcondities
Lees ook:De Hamm-vraag: Hoe gaat het met John Higgins?

5 reacties op ““Partijen op WK snooker moeten korter”

  1. Martin

    Daar ben ik het wel mee eens.Het afgelopen WK was soms zo slaapverwekkend en langdradig dat ik zeer selectief ben gaan kijken.Dit format met snellere en afwisselende partijen vind ik een verademing.Wie zit er nu nog te wachten op partijen als best of 25 of langer?Bovendien was het wel prima om weer eens wat andere koppen te zien.Ik zou zeggen maximaal best of 19 voor de grote toernooien en voor de rest best of 9 in de finales.Het komt de aantrekkelijkheid en snelheid van de partijen ten goede.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ruud Klarenbeek

    Het langere format heeft wel zijn charme al heeft het wel de voorkeur dat op één dag de uitslag bekend is. De halve finales over 3 dagen uitsmeren is niet meer van deze tijd. De finale over 2 dagen is ook te lang, zeker als er gespeeld word als afgelopen jaren. Dan verliest het spel elke aantrekkingskracht.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Marc W

    Nee! Ik word hier zo moe, doodmoe! Ze willen van iedere sport een soort gemiddeld publiek aantrekken, om zoveel mogelijk kijkers te trekken. Maar men vergeet dat iedere sport zo zijn eigen liefhebbers heeft. Snooker is gewoon niet hetzelfde als voetbal, en hoeft ook niet hetzelfde soort publiek te trekken. Het ergste met deze World Open vond ik nog wel het opleuken met muzeik tijdens de pauzes tussen de frames door. Die muzeik terreur zie je steeds vaker, tennis, atletiek. Snooker is een rustige bedachtzame sport, voor rustige bedachtzame mensen. Met een eigen niche dus. Laat dat ALSJEBLIEFT zo blijven!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Jij kijkt al reikhalzend uit naar het PowerSnooker in oktober, begrijp ik? ;-)
      Je hebt wel gelijk, die muziek tussen de frames door vond ik ook een mislukking.

        /   Beantwoorden  / 
  4. mike

    nee toch maar lange.De strijd is altijd veel heviger en de echt grote klassieke gevechten waar we nu nog van spreken uit de snookergeschiedenis zijn niet gespeeld bij best of 9.
    meestal komen die voor in de masters uk championship en het wk.
    Denk ook maar eens aan het aantal kijkcijfers die men had in gb
    ze wilden stoppen met de grand prix op de bbc en alleen nog de grotere toernooien uitzenden want die werden beter bekeken en welke toernooien zijn dat de toernooien waarom meer frames word gespeeld

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.