O’Sullivan wil veranderingen in opzet WK, Hearn niet

Er is de laatste dagen op social media wat ophef geweest over uitspraken die Ronnie O’Sullivan heeft gedaan aangaande het WK. The Rocket is momenteel in Berlijn bij de German Masters, om voor Eurosport als commentator op te treden. Hij heeft hierbij uitspraken gedaan dat de opzet van het WK verouderd is en aan verandering toe is. 

Zijn commentaar op de opzet van het WK is dat het veel te lang duurt, waardoor de spelers uitgeput zijn aan het eind en vaak een kwalitatieve slechte finale neerzetten omdat ze al 15 lange dagen achter de rug hebben. De opzet is nu dat de 1e ronde er een best of 19 gespeeld wordt, vervolgens twee rondes best of 25, de halve finale best of 33 en dan de finale best of 35. O’Sullivan pleit voor een finale die op 1 dag gespeeld kan worden, een best of 19 bijvoorbeeld.

Ik vind het niet leuk, ook al heb ik het toernooi vijf keer gewonnen, het is mijn ergste toernooi. Het gaat door en door en door. Als ik gewonnen heb voel ik alleen opluchting dat het over is, in plaats van blijdschap. De Masters heeft een veel betere opzet.

Hij krijgt op Twitter bijval van andere grote namen, zoals Shaun Murphy: “35 is te lang, kledingcode moet aangepast worden en het toernooi moet sneller en luider“, Neil Robertson: “Houdt het format, maar maak de halve finales best of 25 en de finale best of 29“.

© Monique Limbos

Ook Judd Trump sluit zich aan in het rijtje progressievelingen: “We proberen niet om mensen in slaap te laten vallen. Laten we er best of 20 of 25 van maken.”

Maar, de grote baas spreekt het allemaal tegen: “De aantrekkingskracht van het WK is het moeilijke format“, zegt Worldsnooker-baas Barry Hearn. “Het WK is de ultieme test. Niet van de techniek, maar van het concentratie- en uithoudingsvermogen. Het is belangrijk dat het WK zich onderscheidt van andere toernooien. We kunnen toernooien niet veranderen op basis van wat één speler wil.”

Als ik het zo hoor is het niet slechts één speler, maar de roep van de nieuwe generatie. Waar Murphy zegt dat het “luider” moet, daar sta ik persoonlijk niet van te springen. De Shoot-out trekt toch een heel ander publiek dan het traditionele snookerpubliek. Maar dat er wat veranderingen mogen komen lijkt mij niet verkeerd. 3 dagen voor de halve finales en twee dagen voor de finale vind ik ook erg lang. Doen we dit omdat we het al jaren zo doen, of wil het grote publiek inmiddels iets anders?

Wat vinden jullie?

Op de fanwebsite van Ronnie O’Sullivan staat overigens een langer artikel over dit onderwerp.

Lees ook:Premier League: Wie wordt de 10e deelnemer?
Lees ook:Weer nieuwe opzet Premier League
Lees ook:John Higgins pleit voor ééndaagse WK-finale
Lees ook:UK Ch’ship: Weer Selby of een nieuwe winnaar?
Lees ook:Higgins en O’Sullivan, rivalen voor het leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.