Higgins en O’Sullivan, rivalen voor het leven

John Higgins en Ronnie O’Sullivan worden door veel snookerfans aangemerkt als de twee grote favorieten voor het Betfred.com wereldkampioenschap, dat morgen in The Crucible in Sheffield begint.

Higgins en O’Sullivan zijn al hun hele carrière grote rivalen. Ze spelen al ongeveer even lang in de top van de snookersport en hebben bijna even veel titels gewonnen.

In één van hun beginjaren op het profcircuit, in 1996, stonden ze tegenover elkaar in de kwartfinale van het WK. Higgins stond ver voor, maar verprutste een paar kansen en verloor uiteindelijk met 12-13.

Zie hieronder het interview dat de beide jochies na die partij 14 jaar geleden hadden met wijlen BBC-presentator David Vine.

Lees ook:Williams, Robertson completteren laatste 4 in Shanghai
Lees ook:Higgins deed het eerder
Lees ook:Premier League: O’Sullivan en Murphy op herhaling
Lees ook:Higgins en Clark winnen Schotse onderonsjes
Lees ook:Mark Selby wint Masters na sensationele comeback

2 reacties op “Higgins en O’Sullivan, rivalen voor het leven

 1. Snookermaatje

  Leuk dat je deze plaatst eric. Deze had ik op video staan en heb ik op youtube gezet. Er staat op dat zelfde kanaal ook nog een filmpje van een uitzending van studio sport met daarin een kort stukje van de finale NK 2001 Mario tegen Rolf.
  Ik ben nog altijd van plan om te kijken of er nog mensen zijn die oude snookerwedstrijden op video hebben staan en dat allemaal uit te gaan zoeken en te uploaden op youtube. Misschien kunnen we via hier uitzoeken of er mensen zijn die thuis nog banden hebben liggen?
  Er is veel materiaal verdwenen het laatste jaar omdat sommige slimmeriken die allemaal klassiekers op hun kanaal hadden staan er ook de nieuwste Premier league wedstrijden op gingen zetten en daarmee problemen kregen met de auteurs rechten. En toen waren ze ook nog verbaast dat hun Youtube kanaal gesloten werden. Jammer genoeg zijn daarbij veel leuke wedstrijden en speciale frames van vroeger verdwenen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Eric Willemsen

   Goed idee! Ik zal binnenkort een oproep plaatsen op dit blog. (Maar wie leuke filmpjes heeft liggen, kan natuurlijk ook nu al meteen reageren ;-) )

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.