Fabrie en Bullen uitgeschakeld, Skalski door op WK in Egypte

Na een prachtige boot- en snorkeltrip gisteren in Hurghada, moest er vandaag weer gewoon gesnookerd worden in de erg warme venue. Hoe is dat verlopen?

Bij de herencategorie op het IBSF WK in Egypte is Nederlander Raymond Fabrie uitgeschakeld bij de laatste 64. De Belgen Tomasz Skalski en Peter Bullen zijn wel doorgedrongen tot de volgende ronde.

© IBSF

© IBSF

Fabrie kwam uit tegen Bashar Abdulmajeed uit Qatar. Deze kwam 2-0 voor te staan voor Fabrie iets terug kon doen. De Faab maakte er 2-1 van, maar de wedstrijd verliep naar zijn eigen zeggen erg stroef. Hij moest dan ook toekijken hoe Abdulmajeed de wedstrijd naar zich toe trok en een 4-1 overwinning op het bord wist te zetten.

Skalski speelde tegelijkertijd tegen Lim Chun Kiat uit Singapore. Dit was geen makkelijke partij, maar de Belg wist hem uiteindelijk winnend af te sluiten met 4-3. Skalski scoorde in het zesde frame nog een 79-break, waarmee hij de decider afdwong. Skalski zal nu uitkomen tegen de tegenstander van Fabrie, Bashar Abdulmajeed. Deze wedstrijd wordt morgen om 12.00 uur Nederlandse tijd gespeeld.

Peter Bullen mocht aantreden tegen de oud-professional Pankaj Advani uit India. Die kende weinig genade met “Pistol Pete” en schoot de Belg met 4-0 naar huis. Advani scoorde daarbij breaks van 64, 63 en 57. Laten we niet vergeten, deze Advani heeft zijn tourcard vrijwillig opgegeven en is dus main tourniveau!

De masters en dames spelen op dit moment, daarover dus later meer. De livescoring is hier te volgen.

Lees ook:Bullen door naar laatste 64
Lees ook:Loting IBSF WK: zo dicht op elkaar…
Lees ook:Nog 3 Belgische ijzers in het vuur op WK Egypte
Lees ook:Succesvolle groepsfase voor NederBelgen op WK in Egypte
Lees ook:147 alarm: Skalski scoort 147 in halve finale BK

2 reacties op “Fabrie en Bullen uitgeschakeld, Skalski door op WK in Egypte

  1. Morris

    Skalski staat solide te spelen,5-2 gewonnen met mooie breaks op de juiste momenten,ben benieuwd hoe ver hij gaat geraken dit WK.
    Hij lijkt een slowstarter,maar eenmaal op stoom gaat ie lekker en snel.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Morris

    Jammer van Faab,had een leuke pot kunnen worden vandaag.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.