Succesvolle groepsfase voor NederBelgen op WK in Egypte

De groepsfase van het IBSF WK voor amateurs in Hurghada, Egypte zit er op voor de Nederlander en de Belgen. Al met al een uitstekend resultaat, waarbij slechts één speler niet door de groepsfase is gekomen. (als ik het allemaal goed uitgerekend heb, want het is nogal een gepuzzel, eventuele correcties zijn welkom)

© IBSF

© IBSF

Heren:

Tomasz Skalski won vanmorgen zijn wedstrijd tegen Michael Rhodes uit Engeland met 4-1. De Belg maakte daarbij breaks van 54 en 62. Vanavond moest hij nogmaals aan de bak, ook deze wedstrijd wist de jonge Belg te winnen. Hij won met 4-2 van Mohammed Alshamsi uit de Arabische Emiraten. Door deze laatste twee winstpartijen is Skalski als eerste in zijn poule geëindigd.
Peter Bullen heeft vandaag met 4-0 verloren van Alex Borg uit Malta. Ondanks dit verlies is hij wel door naar de knockou-fase, als vierde in zijn groep.

Masters:

Mario van Herk won met 3-2 en een 90-break van Eissa Ali Al Hashmi uit de Arabische Emiraten. Van Herk is hiermee tweede in zijn poule en dus door naar de knockout-fase.
Alain Vandersteen heeft met 3-0 gewonnen van Wayne Morgan uit Wales. Vandersteen scoorde hierbij een 60-break. Door deze winst is Vandersteen als tweede geëindigd in zijn poule.
Steve Verelst verliest met 3-2 in een zeer spannende wedstrijd van Wessam Boctor uit Egypte. Verelst is niet door naar de knockout-fase.
Johny Moermans verloor zijn wedstrijd nipt met 3-2 van Chris Todd uit Australië, maar is wel door naar de knockout-fase.

Wendy Jans en Raymond Fabrie hadden gisteren al hun laatste wedstrijd gespeeld en zijn beide door naar de knockout. Fabrie is eerste geworden in zijn poule, Jans eindigde als tweede.

De loting vind vanavond plaats, morgen zullen de heren dan de laatste 88 spelen. Dinsdag is er een dagje “rust”, er wordt dan een event georganiseerd voor de spelers en de AGM van de IBSF wordt dan gehouden. Woensdag gaat het toernooi dan weer verder. Zodra de loting bekend is horen jullie dit natuurlijk hier op Snookerblog!

Lees ook:Loting IBSF WK: zo dicht op elkaar…
Lees ook:Goede zaken voor NederBelgen op WK in Egypte op dag 4
Lees ook:Wisselend succes op WK onder 21
Lees ook:België nog twee ijzers in het vuur op WK in Mol
Lees ook:De drie Belgische heren door naar de knockoutfase op WK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.