De laatste loodjes van de groepsfase, Fabrie 1e, Jans verliest

Hoe is het in Egypte met de NederBelgische delegatie? Hoe staan ze er voor in de groepsfase en wat is er vandaag allemaal gebeurd? Je leest het natuurlijk hier:

© IBSF

© IBSF

Het is behoorlijk warm in de venue. De tafels staan opgesteld in een luxe, maar zeer warme tent, en tot gisteren: zonder airconditioning. Dit is voor de conditie van de tafels natuurlijk ook niet goed. De eerste dagen vielen er nog wel hoge breaks, dat wordt nu minder. Sinds gisteren is er wel airco en moet er dus weer met strik om gespeeld worden.

Heren:

Raymon Fabrie speelde vandaag zijn laatste groepswedstrijd tegen Thomas Janzso uit Oostenrijk. In een uurtje tijd versloeg hij de jonge Oostenrijker met 4-0. Hierdoor is Fabrie eerste geworden in zijn poule.
Tomasz Skalski was vrij vandaag. Hij moet nog twee wedstrijden spelen, in een poule waar bijna iedereen gelijk staat. Het gaat er morgen dus om spannen voor hem, hij speelt om 9.00 en 19.00 uur. De kans dat de Belg door gaat is aanzienlijk, het zal vooral gaan om de plaatsing in de poule.
Peter Bullen heeft 4-0 gewonnen van Akdi Soulaimane uit Marokko. Bullen scoorde hierbij een 50- en een 57-break. Bullen is sowieso door, de vraag is alleen nog waar hij in de poule zal eindigen. Onze Belg speelt morgenmiddag 14.00 uur Nederlandse tijd tegen Alex Borg zijn laatste partij.

Masters:

Mario van Herk speelt morgen zijn laatste wedstrijd, vandaag was hij vrij. Ook in deze poule is het spannend, alleen Darren Morgan is ongeslagen, de rest staat min of meer gelijk.
Alain Vandersteen verloor vandaag tegen Alok Kumar uit India. Ondanks dit verlies is hij toch door naar de knockout-fase. Morgen speelt hij zijn laatste partij tegen Wayne Morgan.
Steve Verelst speelde zijn groepswedstrijd vanavond tegen Salim Ali Alsuwaidi uit de Arabische Emiraten. Verelst met verloor 3-2.
Johny Moermans speelt morgen zijn laatste wedstrijd. Hij is al wel zeker van plaatsing bij de laatste 48.

Dames:

Wendy Jans heeft vandaag haar laatste poulewedstrijd verrassend verloren van Amee Kamani uit India. Met 3-0 en een break 48 en 57 wist de Indiase het eerste verlies van de regerend wereldkampioen in een jaar (en 26 toernooien!) te bewerkstelligen. Kamani is nationaal kampioene in India en is 23 jaar.
Jans is ondanks dit verlies toch door naar naar de laatste 24. Nog niet alle wedstrijden in haar poule zijn gespeeld, dus de plaatsing is nog niet helemaal zeker, al is de kans op een tweede plaats erg groot.

Lees ook:Maas, Jans en Vandersteen nog geen frame ingeleverd op WK in Qatar
Lees ook:Goede zaken voor NederBelgen op WK in Egypte op dag 4
Lees ook:Fabrie en Leyssen door naar laatste 32
Lees ook:Succesvolle groepsfase voor NederBelgen op WK in Egypte
Lees ook:Jacobs door naar laatste 32, Maas als 1e geplaatst bij Masters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.