Nog 3 Belgische ijzers in het vuur op WK Egypte

Van de vijf Belgen die nog in het toernooi zaten, zijn er nu nog drie over. Een lastig dagje voor de Belgen op het IBSF WK in Egypte deze ronde, maar nog genoeg ijzers in het vuur, de kansen op eremetaal zijn er meer dan genoeg. 

Vandersteen, hier op de foto samen met Yvan van Velthoven, ploeggenoot bij Interconnect de Dieze

Vandersteen, hier op de foto samen met Yvan van Velthoven, ploeggenoot bij Interconnect de Dieze

Heren: 

Tomasz Skalski wist met 5-2 te winnen van Bashar Abdulmajeed uit Qatar. Abdulmajeed had gisteren nog de Nederlander Raymon Fabrie uitgeschakeld. Skalski scoorde in het laatste frame een 84-break. Op dit moment staat Skalski alweer te spelen voor een plaats in de kwartfinale. Hij komt daarbij uit tegen de 19-jarige Brian Cini uit Malta.

Masters:

Mario van Herk verloor met 4-0 van titelverdediger Phisit Chandsri uit Thailand. De Thai scoorde daarbij indrukwekkende breaks: een 56, 54 en 92.

Alain Vandersteen won vanmorgen met 4-2 van Salim Ali Alsuwaidi uit de Verenigde Arabische Emiraten. Vandersteen won het eerste frame met een 63-break. het tweede en derde frame gingen op de laatste bal naar de Arabier, maar de Belg knokte terug en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het zesde frame ronde Vandersteen af met een 51-break.

Vanmiddag mocht de Belg gelijk door bij de laatste 16 tegen Simon Zammit, een oudgediende uit Malta. Ook deze partij wist Vandersteen in zijn voordeel te beslissen. Met een 4-1 zege staat de Belg nu in de kwartfinale. Daar treft hij de eerder genoemde Phisit Chandsri of Simon Dent (zie hieronder).

Johny Moermans had met Simon Dent een pittige tegenstander getroffen. De Belg kwam 1-0 voor te staan, maar moest de Engelsman toen drie frames op rij toegeven, door breaks van 46, 78 en 56 er in te zien gaan. Moermans vecht zich echter terug, met ondermeer een 40-break weet hij de score gelijk te trekken en een decider af te dwingen. In de decider gaat de Engelsman er echter middels een 53-break met de winst vandoor.

Dames:

Wendy Jans heeft weer eens ouderwets met 4-0 haar tegenstandster verslagen. De Duitse Diana Stateczny kreeg een 63 en een 55-break om de oren. Jans mag zich morgenvroeg om 09.00 uur melden bij de laatste 8. Ze komt hierbij uit tegen Vidya Pillai uit India. 

Lees ook:Brecel nipt uitgeschakeld, Skalski nog in de race op Riga Open
Lees ook:Dag 4 van het EK in Praag
Lees ook:Fabrie en Bullen uitgeschakeld, Skalski door op WK in Egypte
Lees ook:Drie van de vijf heren uitgeschakeld op EK
Lees ook:Skalski uitgeschakeld op WK Egypte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.