Ingezonden brief van bestuurslid Maruschka Poismans

Ingezonden stuk van bestuurslid Maruschka Poismans van de KNBB – sectie snooker.

Beste leden, teams, zaaleigenaren en alle betrokkenen binnen de Nederlandse snookerwereld,

De afgelopen jaren heb ik mij, eerst als vrijwilliger en later als bestuurslid, sterk gemaakt om snooker op de kaart te zetten binnen Nederland. In eerste instantie was dit voornamelijk kijkend vanaf een afstandje, later steeds intensiever door bewust contact te zoeken (en/of te onderhouden) met de leden en teams.

Vandaag maak ik bekend dat ik per direct opstap als bestuurslid PR/Media & Marketing.

logo knbbDe afgelopen periode is erg intensief geweest en merkte ik op dat ik steeds vaker moeite had om de ingeslagen koers te volgen. Een koers die voor veel mensen wellicht werkt, maar voor mij niet. Ik kan mij niet vinden in het huidige beleid, en kan én wil geen beleid voeren waar ikzelf niet achtersta. Als er mensen zijn die dit laf van mij vinden (omdat ik bijvoorbeeld mijn verantwoordelijkheid niet neem) dan begrijp ik dat maar ik heb mijn keuze weloverwogen gemaakt, en ben niet over een nacht ijs gegaan.

Ik wil de overgebleven bestuursleden veel succes wensen voor de toekomst! Ik ben jullie erg dankbaar voor de samenwerking en de hulp die ik afgelopen tijd van jullie heb gekregen! Eveneens wil ik Annet bedanken omdat zij twee jaar geleden het vertrouwen in mij had mij te benaderen voor een plek in het bestuur! Ik heb zoveel geleerd, en zoveel leuke ervaringen opgedaan. Ik had het nooit willen missen.

Bovenal wil ik jullie (leden, teams, zaaleigenaren en alle betrokkenen binnen de Nederlandse snookerwereld) bedanken! Bedanken voor alle kritische noten, zowel positief als negatief, die in deze periode de revue hebben mogen passeren! Dit geeft aan dat jullie betrokken zijn bij deze mooie sport! Voor nu scheiden onze wegen, maar ik blijf het snooker binnen Nederland absoluut volgen!

Bedankt!
Maruschka Poismans 

Lees ook:Nieuwe poll: moet het uitzendbeleid van de KNBB aangepast worden?
Lees ook:KNBB vraagt input over veranderingen in de teamcompetitie
Lees ook:Snookeren met Beleid
Lees ook:Opnieuw verandering binnen de teamcompetitie op komst?
Lees ook:Dat was 2016… Dank jullie wel!

19 reacties op “Ingezonden brief van bestuurslid Maruschka Poismans

  1. ivo kraus

    Erg jammer dat je gaat. Een betrokken persoon, met hart voor de sport. Ik vind het niet laf om op te stappen, ik vind het getuigen van karakter !

      /   Beantwoorden  / 
  2. Corné Kuijpers

    Jammer want Maruschka jij was ontzettend fanatiek en je deed ook ontzettend veel leuke dingen voor de jeugd en dat moeten we nu ook gaan missen ;(

      /   Beantwoorden  / 
  3. Flo

    Respect!!! Eindelijk iemand die ervoor uit durft te komen dat het bij de bond nog steeds een enorme bende is! Laf is het zeker niet !!Veel suc6 in wat je ook gaat doen!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Joris

    Wanneer iemand die zo dicht op het beleid zit niet met het beleid overweg kan, dan moet er wel iets goed mis gaan. Is er geen inspraak of komt het eenzijdig van de KNBB of wat is er toch aan de hand vraag ik me als bezorgde speler af.

      /   Beantwoorden  / 
  5. nick

    Goh….zou dit te maken hebben dat het ene team wel een sanctie krijgt en het andere, schijnbaar “speciale” team geen sanctie …..of wie er in de sportcommissie zitten…erg opvallend! !!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Misja

    Respecteer je keuze
    Ik als speler en zaaleigenaar begin steeds meer te twijfelen of het ooit nog goed gaat komen bij de Knbb

    Succes in je verdere loopbaan

      /   Beantwoorden  / 
  7. remco

    Dit roept inderdaad vele vragen op! Respect voor je keuze… Helaas dat de juiste perso(nen) deze beslissing NIET nemen…

      /   Beantwoorden  / 
  8. Paul Swanenburg

    Ik zal haar inbreng en kennis node missen. Het was altijd een plezier om met haar samen te werken. Ondanks de lastige situatie waar wij ons als bestuur bevinden, waarbij pittige discussies nimmer uit de weg werden gegaan, was Maruschka altijd een baken van reden en hoffelijkheid.
    Paul Swanenburg

      /   Beantwoorden  / 
  9. Gerben

    Namens mezelf en de NNRS vind ik het heel erg jammer dat je om deze redenen aangeeft te moeten vertrekken. Het geeft wel aan dat het niet goed zit in het bestuur en dat er blijkbaar weinig ruimte is voor input, ideeen en of verandering. Paul Swanenburg had beter neer kunnen zetten dat hij je als de bliksem weer terug gaat halen maar ik merk uit bovenstaand bericht dat hij het wel goed vind. Schaam je diep Paul !

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martijn

      Ik lees respect voor iemands beslissing, maar uit jouw woordgebruik naar Paul toe kan ik merken dat je daar zelf niet snel op zou zijn gekomen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. gerben

        Normaal zou je gelijk hebben gehad maar je weet nu inmiddels ook wel beter of niet :-) Een voorzitter die zich distantieert van haar leden is niet goed bezig met zijn vak :-) Ik zou nog graag antwoord willen op een aantal vragen en het lijkt mij niet meer dan fatsoenlijk om die dan te geven. De ballen :-)

          /   Beantwoorden  / 
    2. Paul Swanenburg

      Gerben,
      Je suggestie dat ik het wel goed vind geeft aan dat je weinig zicht hebt op de zaken zoals die het afgelopen jaar gespeeld hebben. Wij hebben Maruschka altijd alle ruimte gegeven om haar ideen in de praktijk te brengen. En dat zij dat altijd naar behoren deed en nieuwe zaken goed regelde heeft ook onze dank. Maar als iemand zelf aangeeft dat zij zich niet kan vinden in het huidige beleid, dan past ons niets anders dan respect te hebben voor die conclusie. Uiteraard is er in de afgelopen maanden veel gebeurd, maar dat heeft mij er nooit van weerhouden aan Maruschka aan te geven dat haar inzet zeer gewaardeerd werd en zij heeft van ons altijd alle ruimte gekregen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Paula

        Paul …..Is jullie beleid dan zo goed en transparant ,en staan jullie zo open voor ideeen ? En wie maakt het beleid ?

          /   Beantwoorden  / 
      2. Gerben

        Hallo Paul,.. blijkbaar heb ik een gevoelige snaar geraakt. Misschien kom ik een beetje respectloos over maar daar heb ik dan ook alle reden toe lijkt me :-) Wat anders… Via en dankzij Maruschka zijn ik/wij en ook de NNRS weer in gesprek met de KNBB. We hebben ons er inmiddels al bij neergelegd dat er weinig tot niets gaat veranderen bij de KNBB. Tijdens het gezamenlijke toernooi (zeker een succes) hebben we een gesprek gehad met Kevin en Manon over elkaars mogelijk en onmogelijkheden. Het idee om een eventueel kwalificatieticket voor het NK hoofdtoernooi bij de NNRS neer te leggen spreekt ons enorm aan. Dan kan men zich via de NNRS Ranking plaatsen en zal deze persoon als die geen lid is van de Knbb lid gemaakt worden voor het moment op kosten van de NNRS. Een Kwalificatietoernooi in het Noorden zal dan jaarlijks niet meer nodig zijn. Ik en meerdere spelers kunnen het lidmaatschap nu dan ook met een gerust hart opzeggen.
        Nog even terug naar Paul… Ten eerste is het absoluut niet duidelijk wat het beleid van de Knbb is. Ten tweede mogen de leden nooit het dupe worden van persoonlijke en/of interne problemen van bestuursleden van de Knbb. Feit is echter wel dat de KNBB aan het krimpen is en dat het beleid er ook op gericht moet zijn om daar wat aan te willen doen :-) Tot zover !

          /   Beantwoorden  / 
  10. Paula

    De Knbb doet mij denken aan de Fifa ….Machtpositie
    Gaan eerst eens iets doen voor de bestaande leden ,dan komt de jeugd vanzelf
    Maruschka snapte dat ,de rest is meer met politiek en macht bezig
    Vandaar de leegloop bij de Knbb en dat wordt nog erger als er geen ruimte is voor een ander beleid en inbreng

      /   Beantwoorden  / 
  11. Drrat

    Hoi Paul,

    Zou je mij kunnen aangeven waar je op doelt als je het hebt over:
    “uiteraard is er in de afgelopen maanden veel gebeurd”?
    Dat geeft misschien wat meer inzicht in het waarom Maruschka nu echt heeft besloten op te stappen.

    Ik heb wel wat ideeën, maar jij zit nog iets dichter op het vuur.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Dutchngget

    Ik zag net deze tweet:
    ‘Every sunset gives us one day less to live but every sunrise gives us one more day to hope! So always hope for the best!’
    ©Motivational tweets
    Hou deze gedachte vast!!!

      /   Beantwoorden  / 
  13. Marinjo

    Naar mijn mening moet er gewoon een vergadering komen van leden EN bestuur. Zo kan ieder zn zegje doen en er wat veranderen waardoor je misschien een leuker en eerlijker klimaat krijgt tussen spelers en bijv bestuur.

    mvg.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Paula

    Zo zie je maar…..Geen reactie van het bestuur die dus bestaat uit Paul en Kevin en een penningmeester (dat zegt dus al een hele boel )
    Heb zelf eens gekeken op de Knbb site en daar is niks te vinden over beleid of visie,dat is dus heel raar als je met leden te maken heb.En een vergadering lijkt mij geen zin hebben omdat het bestuur zijn eigen weg gaat en geen zin heeft als iemand anders een andere mening heeft (dat is niet echt democratie ),Heel jammer dat jullie op deze manier de snookerbond om zeep helpen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.