Nieuwe poll: moet het uitzendbeleid van de KNBB aangepast worden?

Na de discussie de afgelopen twee weken op Snookerblog over de uitzending naar het EK, kon maar één onderwerp de nieuwe poll worden: is het uitzendbeleid van de KNBB nog up to date, of wordt het tijd voor een herziening?

logo knbb

Momenteel zegt het beleid dat je 50% van de NSR-toernooien (of junioren/senioren/dames indien van toepassing) gespeeld moet hebben om in aanmerking te komen voor uitzending. Een aantal mensen die hier gereageerd hebben vinden het vreemd dat er spelers worden uitgezonden die niet voldoen aan het uitzendbeleid.

Er wordt bijvoorbeeld geopperd om een kwalificatietoernooi te organiseren voor de mensen die belangstelling hebben om uitgezonden te worden. Wat vinden jullie? Laat je stem horen, zowel in de poll, als hieronder.

Het huidige uitzendbeleid vind je hier.

Lees ook:KNBB zet sterk in op uitzending jeugdspelers
Lees ook:Doe jij mee aan de nieuwe KNBB-ranking?
Lees ook:Uitslag NK-enquete bekend
Lees ook:Nieuwe Poll: wordt er ooit een Belg wereldkampioen?
Lees ook:Poll: Trump terechte No. 1 (als hij het wordt)

12 reacties op “Nieuwe poll: moet het uitzendbeleid van de KNBB aangepast worden?

  1. Martijn

    Geen gelul, altijd je kansrijkste spelers sturen. Het is duidelijk dat we blij mogen zijn dat ze überhaupt gaan met dat eigenkostenverhaal.
    Echter mag de bond natuurlijk niet zomaar een onaangekondigde nieuwe koers gaan varen. Wel een beetje respect voor de leden graag.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Simon

    Ik vind dat je als er sprake is van een tegemoetkoming in de kosten, kunt zeggen dat een speler minimaal 50% van de toernooien moet hebben meegedaan. Als er echter geen tegemoetkoming is, kan wat mij betreft een ieder gewoon inschrijving aanvragen bij de bond.

    Vervolgens moet een commissie die topsport onder zich heeft nog wel overwegen wie er dan gestuurd wordt. Daarvoor moet een en ander op papier staan. Wie heeft er voorrang en waarom ….. etc.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rene Dikstra

    Mijn mening:

    De Nederlands kampioen heeft altijd het eerste recht om uitgezonden te worden, ongeacht de 50% regel. Je kunt wel discussieren of hij wel of niet in aanmerking komt voor de tegemoetkoming.
    Daarna de eerste 4 van de ranking, op volgorde van hun positie (wederom de 50% regel in acht nemend qua tegemoetkoming, alhoewel je zou verwachten dat zij allen voldoen aan de 50% regel).
    Mocht je nog geen 2 geintessereerden hebben, dan volgt er een kwalificatietoernooi onder de verder geinteresseerden voor die 1 of 2 plekken.
    Aangezien het regelmatig mogelijk is om meer dan 2 plaatsen te claimen op een EK of WK, zorg dat de volgorde tijdens zo’n kwalificatietoernooi duidelijk is, dus 1, 2, 3 en 4 iig.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Annet van Riel

      Ik snap nooit zo goed de fascinatie voor het NK. Natuurlijk is het hèt toernooi van het jaar, maar om daar een uitzending aan te hangen?
      Vroeger (jaja, oma spreekt) toen de Dutch Open nog groot was, hing daar ook geen uitzending aan vast. Terwijl de Dutch Open winnen veel lastiger was dan het NK, met alle buitenlandse deelnemers.

      Ik vind het alternatief van wel uitzenden, maar geen tegemoetkoming in de kosten dan wel een mooie. Dan blijft je ranking beschermd, maar geef je de andere spelers ook een goede kans om uitgezonden te worden.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Patrick terlou

    Ik vind dat de Nederlands Kampioen altijd uitgezonden moet worden zonder eigen bijdrage.Dit als beloning dat hij Nederlands kampioen is geworden.Voor mij zo klaar als een klontje.Die 50% regeling vind ik sowieso kansloos.Al heb je het hele jaar onder een steen gelegen en je bent NK winnaar dan is betaald naar een EK logisch.
    Misschien een optie om een toernooi te organiseren en om uitzending te strijden?Ben je gelijk van veel gezeik af.Blijkbaar was er bij spelers geen animo om te gaan dus gaan nu Reind en Maurice op eigen kosten.Dus ik snap het hele gedoe niet zo…..

      /   Beantwoorden  / 
  5. Patrick terlou

    Laten we nu gewoon zeggen dat we een hobbyclubje zijn die aan het snookeren is.Van het woord”uitzendbeleid”krijg ik al rooie vlekken van in mijn nek.Snooker heeft geen status in Nederland dus we moeten ook niet gaan pretenderen dat dat het wel heeft.Laten we God op ons blote knieeen bedanken dat Maurice en Reind de motivatie hebben om naar Polen te gaan…..Want stel dat ze niet gaan dan heb je daar NIEMAND lopen.Een complete aanfluiting…Om nog wat van het snooker te maken zal de verandering toch echt van onderen moeten komen.Dus spelers en zaalhouders die toernooien moeten gaan organiseren.En alsjeblieft een keer stoppen met lullen over wel of geen strikje dragen,technische commissies,uitzendbeleid,sancties,bondscoachschap enz enz.Ga eens SNOOKEREN!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Maruschka

    Op het moment blijkt uit de poll dat 83% van de stemmers vindt dat het huidige beleid niet, of niet geheel, voldoet. Zegt natuurlijk wel iets.

    Zou een agendapunt kunnen zijn voor de ALV. De ALV, bestaande uit alle leden, heeft immers de bevoegdheid om de statuten samen te stellen of te wijzigen. Naast de standaardpunten als (financieel) jaarverslag en het al dan niet (her)benoemen van bestuursleden zou dit in mijn ogen een prima aanvulling op de agenda zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Annet van Riel

      Het zou mooi zijn als er eindelijk eens leden bij aanwezig zijn, want meestal is het een eenzame bedoening daar! Maar inderdaad, kan een mooi onderwerp zijn voor de sectieraad.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Patrick terlou

    Wanneer is die ALV dames?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Annet van Riel

      Dat is een hele goede vraag Pat!

        /   Beantwoorden  / 
    2. Paul Swanenburg

      Patrick,
      De Voorjaarsvergadering zal eind maart / begin april plaatsvinden. Zodra de precieze datum beschikbaar is (*dit is o.a. afhankelijk van het beschikbaar zijn van de jaarcijfers), zal ik Annet vragen deze hier te delen. Uiteraard krijgen alle teamcaptains en leden waarvan het emailadres bekend is hiervoor ook een uitnodiging.

        /   Beantwoorden  / 
  8. Patrick terlou

    Dat zal Kevin Chan toch wel weten?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.