Reind Duut terug op internationaal niveau

De KNBB heeft de Nederlandse selectie voor het EK in Polen bekend gemaakt. Dit jaar wordt het EK heren gecombineerd met het EK -18 en EK -21 jaar. Namens Nederland is een oude bekende teruggekeerd in het herentoernooi.

(c) Corné Kuijpers

(c) Corné Kuijpers

De eerste week is het de beurt aan de junioren. In de categorie onder 21 jaar zullen Jasha Kiers, (1e Junioren ranking) en Tim De Ruyter (meervoudig Nederlands junioren pool- en snookerkampioen) meedoen.

In de categorie onder 18 jaar zullen Jan van Lierop (huidig Nederlands junioren poolkampioen in alle 4 de disciplines), Man Hee Tang, Kevin Oei en Kendrew Oei (1e Kadetten ranking) deelnemen.

© Corné Kuijpers

© Corné Kuijpers

Het juniorenteam zal worden begeleid door de EBSA coaches Manon Melief en Kevin Chan.

De heren zijn de tweede week aan de beurt. Namens Nederland zullen Maurice Le Duc (regerend en meervoudig Nederlands kampioen Koppels) en Reind Duut (meervoudig Nederlands kampioen Junioren en Koppels) de nationale kleuren vertegenwoordigen.

De laatst genoemde is wel een verrassende naam, aangezien Duut op de Nederlandse ranking niet gespeeld heeft de laatste jaren. Blijkbaar is het beleid van de KNBB hierin veranderd?

Lees ook:Loting EK junioren bekend
Lees ook:Nederlandse en Belgische team voor EK compleet
Lees ook:Inschrijving NK geopend, hoofdtoernooi in Maassluis
Lees ook:EK teams start vandaag, met drie teams uit Belgie en Nederland
Lees ook:Wie gaat er naar Cyprus?

29 reacties op “Reind Duut terug op internationaal niveau

  1. Marinjo

    De keuze voor de rest van de spelers begrijp ik wel,maar waarom Reind Duut? Ik zeg niet dat Reind Duut een slechte speler is,maar dit seizoen heeft hij nog weinig wedstrijd/toernooi ervaring opgedaan. Waarom de keuze op hem en niet op een die hoog in ranking staat en al heel veel ervaring heeft?

    Gr van Marinjo

      /   Beantwoorden  / 
    1. Flo

      Jij kent reind zeker niet? Verdiep je aub eerst ff in de geschiedenis van t nationale snooker voordat je heel stoer op het blog dingen gaat schreeuwen……

        /   Beantwoorden  / 
      1. Stokertje

        Wie ben jij dan?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Flo

          Lekker hoor zo een stokertje die niet z’n naam durft neer te zetten! Top!😂😂😂😂😂

            /   Beantwoorden  / 
          1. Bram

            Sorry dat ik me was vergeten voor te stellen, mijn naam is Bram,Bram Stokertje..en wie ben jij dan?

              /  
      2. Marinjo

        Hey Flo. Het is niet stoer bedoeld. Ik ken Reind wel (hij mij niet denk ik). Hij is een hele goede speler. Dat zeg ik niet . Ik vroeg alleen op welke criteria hij geselecteerd is meer niet.
        Het was een vraag geen klacht.

        Maar ik zie onder de reactie van Pascal al.

        Gr

          /   Beantwoorden  / 
  2. corne

    Hoe zit dat met de 50% regel? die is toch speciaal in de wereld geroepen met een reden? Niet dat Reind van mij niet mag spelen. maar er zullen vast wel meer spelers zijn die naar een ek toe willen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Joris

    En die hebben zich niet opgegeven omdat ze van de 50 procent regeling weten en een aanmelding toch kansloos achten. Andere spelers rijden het hele land af om maar aan de voorwaarden te voldoen. In de regels staan behalve de 50 procent voorwaarde nog meer regels waar niet aan voldaan wordt.

    [Red: Joris heeft mij gevraagd de term "voorbeeldfunctie" te verwijderen. Annet]

      /   Beantwoorden  / 
  4. Coen

    Zoals een voorbeeldfunctie….iemand met flair en talent een genot om naar te kijken liever dat dan een zuurpruim die ons land vertegenwoordigd…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Pietje

      Een voorbeeld voor de sport is meer dan alleen rond de tafel dansen

        /   Beantwoorden  / 
      1. Coen Fool

        Dan heb je zeker al verloren en heb je een biertje teveel op als je naar Reind zit te kijken…

          /   Beantwoorden  / 
  5. Beste Vriend

    Ironisch ook wie de regel voorbeeldfunctie aanhaalt en dit woord durft te gebruiken…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Pietje

      Ik meen dat Joris heel wat voor de sport betekent! Hij organiseert toernooien, geeft hele goede coaching en schiet de ene na de andere hoge break weg..?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Beste Vriend

        Het feit dat hij die term op blog plaatst en met welke context geeft dat al aan,verder denk ik dat hij t zelf wel heeft begrepen en mede daarom heeft gevraagd om deze term dan ook te laten verwijderen.Het doet verder niets af van het feit dat er mede door hem goede toernooien worden georganiseerd,dat ie vast heel goed lesgeeft en doet ook helemaal niks af aan zijn breakbuilding,maar dit wil ook niet meteen zeggen dat iemand direct of volledig aan een voorbeeldfunctie voldoet.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Annet van Riel

          10 minuten nadat Joris deze opmerking had geplaatst vroeg hij mij al dit te verwijderen. Omdat ik aan het werk was, duurde dat enkele uren.
          Het siert hem dat hij terug komt op zijn woorden.

          Verder wil ik een ieder vragen niet op de man te spelen hier! Graag respect voor ieders prestaties en persoonlijkheden.

          De discussie moet gaan over het beleid. Klopt het dat het beleid nu niet gevolgd wordt? Toen Richard van Leeuwen niet mocht gaan was daar ook veel commentaar op. Nu is het andersom en is er ook commentaar.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Beste Vriend

            Ik kan nergens uit opmaken dat hij terugkomt op zijn woorden,dat hij jou vraagt om die opmerking te verwijderen kan ook andere redenen hebben,wellicht omdat hij zelf geen lijdend voorwerp wil zijn in deze discussie.Hoe dan iedereen mag zijn mening natuurlijk gewoon geven,ik geloof niet dat Duut er slechter van slaapt of iemand hem geen voorbeeldfunctie vind hebben of niet.Bij mijn weten is er duidelijk aangegeven dat geinteresseerden zich tot 8 Januari bij de KNBB konden aanmelden en zoals ik de situatie ken hebben Duut en le Duc dit gedaan.

              /  
          2. Truus

            Toen Richard NIET mocht gaan?? Eh.. Wat deed hij dan op het EKvorig jaar??

              /  
  6. Morris

    Inschrijving sluit volgens mij de 22ste, dus..
    Andere spelers die het ‘hele’ land afreizen om aan de voorwaarden te voldoen hebben zich (nog) niet aangemeld.
    Hoe groter de groep en hoe meer kwaliteit in deze groep des te beter.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Paul Swanenburg

    Ik kan mij de verwondering van sommige spelers prima voorstellen. Het bestuur van de Sectie heeft echter besloten Reind en Maurice toch te sturen naar het EK omdat zij hen prima in staat achten NL te vertegenwoordigen op dit Internationale evenement. Iedere aanvraag die aan het bestuur wordt gericht wordt apart beoordeeld. Beiden zijn voormalig NL-kampioen en aangezien geen enkele top-speler, die aan de voorwaarden voldeed, tijd wilde vrij maken om NL op dit evenement te vertegenwoordigen hebben wij ervoor gekozen deze heren toch uit te zenden.
    Uiteraard dragen zij zelf alle kosten voor deze reis. De 50%-regel is nog steeds van kracht en zal in alle gevallen altijd de doorslag geven als er meerdere aanmeldingen zijn.
    Wij, als bestuur, vinden het belangrijk dat NL op zo’n groot evenement aanwezig is, vandaar deze uitzondering. Tevens vinden wij het belangrijk met onze Leden hierover altijd een open gesprek te voeren. Omdat op dit blog mensen regelmatig onder een pseudoniem reageren, zal dit mijn enige reactie zijn hier. Ik nodig mensen dan ook uit deze discussie voort te zetten op onze FB-pagina. https://www.facebook.com/knbbsnooker/

      /   Beantwoorden  / 
  8. Ivo Kraus

    Aangezien ik niet op facebook zit zal ik hier moeten reageren.

    @Paul “Tevens vinden wij het belangrijk met onze Leden hierover altijd een open gesprek te voeren”. Mooie zin, maar een open gesprek voer je aan de voorkant van de besluitvorming en niet als het besluit reeds is genomen en dit dus als een dooddoener voor de open discussie moet worden betiteld.

    Laat ik voorop stellen dat ik zowel Reind als Maurice capabel genoeg acht om ons land te vertegenwoordigen. Ik kan me dan ook wel vinden in de keuze voor deze 2 topspelers, maar ook andere spelers komen m.i. in aanmerking. Als je geen spelers hebt die voldoen aan de criteria is het misschien beter om een EKT (Europees Kwalificatie Toernooi) te organiseren. Zodoende kan iedereen die wil en kan (dus de finale haalt) uitgezonden worden. Dan is er m.i. geen verdere uitleg meer nodig.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Flo

    Jesus … Wat een kansloos gezeik allemaal weer dit mensen….! Wees aub blij dat er in ieder geval 2 toppers zijn die op EIGEN kosten naar een EK WILLEN! De rest die wel de zogenaamde 51% hebben gespeeld en qua ranking in aanmerking komen durven of willen dus blijkbaar niet!!! Reind en ducie ik hoop oprecht dat jullie gaan vlammen en een prestatie neerzetten voor ons kikkerlandje! De rest die alleen maar zeikt en niet durft………. Kijk ff in de spiegel voordat je gaat zeiken…… @marinjo…. Jij helemaal…. En Pietje ff dimmen…😂😂😂😂

      /   Beantwoorden  / 
    1. Pietje

      😂😂😂😂 Jammer dat Duut geen nationale toernooien speelt, zou een welkom gast zijn daar niet van! Zou hem graag eens bewonderen. Maar weer typisch flexibel KNBB beleid niet..?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Patrick terlou

        Super dat Maurice en vooral Reind naar het EK gaan.Goeie spelers en goeie gasten.Meer heb ik er op dit moment niet over te zeggen…

          /   Beantwoorden  / 
    2. Marinjo van der Ven

      Was niet naar iemand persoonlijk. Alleen nogmaals een vraag op welke criteria Reind besloten is. Maar Pascal heeft het nogmaals duidelijk gemaakt hoe en wat.

      Ik zou willen dat ik zo goed was als Reind (of nog beter).

      Gr Marinjo

      ps ik kan prima in de spiegel kijken. Ik weet wat ik kan en niet.

        /   Beantwoorden  / 
  10. Reind Duut

    Bedankt voor de leuke positieve reacties. De minder positieve begrijp ik uiteraard ook. Het zou toch wat zijn als ik hem win😘!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marinjo van der Ven

      Reind,

      Dat wat ik schreef was niks persoonlijks naar jou (of Maurice). Alleen op welke criteria het gebeurde.

      Verder veel succes op het EK!

        /   Beantwoorden  / 
    2. Eddy

      “Als ik m win”. Natuurlijk win je ‘m!
      Je bent toch de beste!

        /   Beantwoorden  / 
  11. Annet van Riel

    @ “Truus”: Richard mocht afgelopen jaar wel, maar het jaar ervoor, toen hij Nederlands Kampioen senioren was niet.

    @ Marinjo: De voorzitter heet Paul, geen Pascal.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marinjo

      ja ik bedoelde ook Paul.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.