Nederlandse en Belgische team voor EK compleet

Nederland en België hebben het team voor het EK snooker in Praag compleet. Namens Nederland zullen twee heren, twee senioren en één dame uitgezonden worden. Namens België zullen twee heren, twee senioren en twee dames uitgezonden worden. 

(c) Corné Kuijpers

Nederland:
Heren:  Richard van Leeuwen (op eigen kosten) en René Dikstra
Senioren: Kevin Chan (op eigen kosten) en Joris Maas
Dames: Manon Melief

België:
Heren: Tomasz Skalski en Jurgen van Roy
Senioren: Alain Vandersteen en Yvan van Velthoven
Dames: Wendy Jans en Melissa Eens

Het EK snooker wordt gehouden in het Tophotel Praag, van 2 – 13 juni.

Lees ook:Loting EK in Praag bekend gemaakt
Lees ook:IBSF WK 2016 van start in Qatar
Lees ook:IBSF WK naar Egypte
Lees ook:6 Belgen naar IBSF WK
Lees ook:Loting WK IBSF 2014

9 reacties op “Nederlandse en Belgische team voor EK compleet

 1. Ton

  Ik was in de veronderstelling dat er 51% van toernooien gespeeld moest zijn om uberhaupt in aanmerking te komen voor uitzending. Dat is toch ook een reden geweest om bepaalde mensen niet uit te zenden?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Beste Vriend

  Doel je met deze opmerking op de uitzending van van Leeuwen? Ik vind t helemaal terecht dat hij als Nederlands kampioen geen slachtoffer is geworden van deze 51% onzin regel en hij zal Nederland goed vertegenwoordigen in Praag.Al had hij geen Nederlands kampioen geweest heeft iemand als hij met zo’n goede wedstrijdsmentaliteit en klasse in mijn ogen sowieso recht op een nominatie.Die 51% regel moet daarom ook zsm afgeschaft worden aangezien de huidige ranking niet meer volstaat als maatstaf voor zulke toernooien en als je land nog een beetje serieus genomen wilt worden.Ik zou graag weer een soort van kernploeg zien van spelers op niveau of die op niveau willen terugkeren en die nog de interesse hebben om zulke evenementen te spelen ipv niet motiverende recreatie toernooien te moeten spelen en die ook totaal geen nut bieden als voorbereiding voor EKs etc…ben alleen bang dat ..[geredigeerd door Snookerblog].. met oog op zn zelf ingekochte vaste basisplaats tijdens deze toernooien dit liever niet snel ziet gebeuren.
  Ik vraag me dan ook af of de 51% regel wel of niet gehandhaaft had gebleven als Roy naar het EK had gegaan en van Leeuwen aan het masters toernooi had willen meedoen en ..[geredigeerd door Snookerblog].. ‘spot’ in gevaar had gekomen..terugkijkende naar de laatste paar seizoenen weet ik het antwoord eigenlijk wel….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Annet van Riel

   Ik stel voor dat we niet op de man spelen. Ongefundeerde naming en shaming kan ik niet toelaten. Ik heb de regels nagekeken voor ik het bericht over deze selectie plaatste en er is slechts 1 regel overtreden, namelijk dat van Leeuwen wordt uitgezonden. Daar heeft het bestuur dispensatie voor verleend. De rest van de spelers zijn gerechtigd uitgezonden, al dan niet op eigen kosten.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Ton

  Dat Richard het verdiend ben ik roerend met je eens. Ik ben ook blij dat hij gaat en geen slachtoffer is geworden van de regel. Ik heb deze regel 2 jaar geleden ook al aangevochten. Alleen werd dat om dat moment weggewuifd. Zelfs tijdens dit seizoen is er nog over gesproken en is er duidelijk gemaakt dat de regel geldt en nageleefd zou worden. Ik vond het gewoon opvallend.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Annet van Riel

   2 jaar geleden was er een andere voorzitter en een andere topsportcommissie. Wij hebben toen besloten de reglementen wel strak te hanteren. Dat kun je dit bestuur dus niet aanrekenen, maar moet je mij aanrekenen :)

     /   Beantwoorden  / 
 4. Beste Vriend

  Het was niet de bedoeling om daadwerkelijk op de man te spelen, maar eerder een feitelijke constatering en kennisgeving van een zorgelijke kwestie in z’n geheel,waar alleen meedoen belangrijker lijkt te worden gevonden dan je betere spelers kansen toe te dichten op meer aansprekende resultaten en je weer op de kaart spelen door met een goede en zo’n groot mogelijke groep naar een internationaal evenement te gaan,waar er ook altijd voldoende reserveplaatsen beschikbaar zijn, die nu nog niet eens worden gebruikt.
  Hoe dan ook hoop ik van harte dat ..[geredigeerd door snookerblog].. de verrassing van het EK Masters gaat worden en wens hem en de rest van de selectie heel veel succes!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kevin

   Beste beste vriend,

   Bij deze nodig ik je uit om eens persoonlijk over het uitzendbeleid van de sectie snooker van gedachten te wisselen. Mijn telefoonnummer en email adres zijn te vinden op de knbb site. Of spreek me er eens op aan als we elkaar tegenkomen tijdens een toernooi of ander evenement.

   Kevin

     /   Beantwoorden  / 
 5. Spekkoper

  Ieder zichzelf respecterende bond zend de nationale kampioen
  naar welk kampioenschap dan ook uit, het feit dat R

    /   Beantwoorden  / 
 6. Spekkoper

  Richard het zelf moet bekostigen getuigt van een bekrompen visie.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.