Terugblik 2016: Top en Flop juli

De zomermaanden zijn altijd rustig, juli 2016 was daarop geen uitzondering. Toch werd er nog wel gesnookerd:

TOP:
De Engelsman Ali Carter is door de winst in de World Open weer terug in de top-16. In de finale van de World Open versloeg hij Joe Perry met 10-8.  Door zijn lange afwezigheid in verband met zijn ziekte was The Captain uit de hoogste regionen geduikeld.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

FLOP:
Leo Fernandez heeft schuld bekend in de matchfixing-zaak die tegen hem was aangespannen door de WPBSA. Er waren verdachte gokpatronen ontdekt op zijn wedstrijd op het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap in Sheffield, waarin hij speelde tegen Gary Wilson.

logo_0

Er was veel geld gezet op wie de eerste foul zou maken in het eerste frame, en dan specifiek op Fernandez. De Ier was toen nog amateurspeler, maar heeft vorig seizoen via de Asian Tour een main tourticket verdiend voor de komende twee seizoenen.

Daar gaat hij weinig plezier aan beleven, aangezien hij door de WPBSA 15 maanden geschorst is. Dit betekent dat hij pas op 27 augustus 2017 weer in actie mag komen. Tevens betaalt hij 2.000 pond boete voor de kosten van de zitting.

Lees ook:Fernandez bekent schuld in matchfixing-zaak
Lees ook:Fernandez geschorst, Selt betaald boete
Lees ook:Leo Fernandez wint Engels amateurkampioenschap
Lees ook:John Sutton geschorst in afwachting van onderzoek
Lees ook:Asian Tour: Verrassend verlies Mark Williams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.