Fernandez bekent schuld in matchfixing-zaak

Leo Fernandez heeft schuld bekend in de matchfixing-zaak die tegen hem was aangespannen door de WPBSA. Er waren verdachte gokpatronen ontdekt op zijn wedstrijd op het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap in Sheffield, waarin hij speelde tegen Gary Wilson.

logo_0

Er was veel geld gezet op wie de eerste foul zou maken in het eerste frame, en dan specifiek op Fernandez. De Ier was toen nog amateurspeler, maar heeft vorig seizoen via de Asian Tour een main tourticket verdiend voor de komende twee seizoenen.

Daar gaat hij weinig plezier aan beleven, aangezien hij door de WPBSA 15 maanden geschorst is. Dit betekent dat hij pas op 27 augustus 2017 weer in actie mag komen. Tevens betaalt hij 2.000 pond boete voor de kosten van de zitting. Fernandez heeft tevens toegezegd de WPBSA te zullen ondersteunen in het voorlichten van andere spelers, over de risico’s van matchfixing.

Lees hier de hele verklaring van de WPBSA.

Lees ook:Terugblik 2016: Top en Flop juli
Lees ook:Fernandez geschorst, Selt betaald boete
Lees ook:John Sutton 6 jaar geschorst
Lees ook:John Sutton geschorst in afwachting van onderzoek
Lees ook:Joe Jogia alsnog geschorst voor match-fixing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.