Leo Fernandez wint Engels amateurkampioenschap

De in Londen woonachtige Ier Leo Fernandez is vanavond winnaar geworden van het Engels amateurkampioenschap, het oudste en langst lopende snookertoernooi ter wereld.

De 34-jarige Fernandez, die in het verleden een paar keer op de Main Tour uitkwam, versloeg in de finale John Whitty met 10-6.

Helaas voor Fernandez verdient hij met zijn zege niet opnieuw een ticket voor de Main Tour. De Engelse EASB mag komend seizoen nog maar één speler (voorheen twee) bij World Snooker voordragen. Die plek gaat naar de winnaar van de Pro Ticket Tour.

Met het winnen van deze titel bevindt Fernandez zich in goed gezelschap.

Tot de eerdere winnaars behoren Martin Gould, Stuart Bingham, David Gray, Stephen Lee, Joe Swail, Nigel Bond, Barry Pinches, Jimmy White, Terry Griffiths en John Spencer.

Vorig seizoen ging de titel naar Jack Lisowski, die afgelopen vrijdag tijdens de World Snooker Awards Ceremony tot Rookie of the Year werd uitgeroepen.

Het amateurkampioenschap van de Engelse snookerbond is een traditioneel evenement, dat al sinds 1916 jaarlijks wordt gehouden.

Fernandez kwam op de Main Tour nooit boven een 67e plek uit. Wel plaatste hij zich in 1999 voor het WK, maar verloor in de eerste ronde van Ronnie O’Sullivan met 3-10.

Ook was Fernandez in 2004 de tegenstander van Jamie Burnett, toen die in de kwalificatie voor het UK Championship die legendarische break van 148 scoorde.

Lees ook:Sam Craigie wint WK en mag naar Main Tour
Lees ook:O’Donnell mist laatste kans op Engelse amateurtitel
Lees ook:Steve Davis speelt Q School (indien nodig)
Lees ook:Q School: Van Reanne Evans tot Mike Hallett
Lees ook:Fernandez bekent schuld in matchfixing-zaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.