John Higgins houdt vol “100% onschuldig” te zijn

john higgins (small)John Higgins heeft op de eerste dag van de hoorzitting van Sport Resolutions UK in Londen opnieuw gezegd dat hij niet schuldig is aan omkoping.

“John Higgins is 100% onschuldig aan alles wat met match-fixing te maken heeft”, zo zei zijn woordvoeder Jim Cassidy vandaag tegen de Press Association.

Cassidy reageerde daarmee op een spectaculair nieuwsbericht dat rond 11 uur vanochtend plotseling op de website van Sky Sports verscheen.

Volgens dat bericht zouden Higgins en zijn ex-manager Pat Mooney zojuist wél schuld hebben bekend.

Sky noemde geen bron voor die informatie, en haalde het bericht binnen een half uur weer van zijn site af. De zender excuseerde zich later voor de onjuiste berichtgeving.

Maar het kwaad was toen al geschied. Talloze blogs en forums hadden het “nieuws” meteen overgenomen.

Saillaint detail is dat Sky tot hetzelfde mediaconcern behoort als News of the World, de krant die afgelopen voorjaar de valstrik voor de sindsdien geschorste Higgins opzette.

Het proces tegen ‘s werelds nummer 1 Higgins en voormalig World Snooker-bestuurder Mooney gaat morgen zijn tweede en laatste dag in.

De verwachting is dat Sport Resolutions, het onafhankelijke instituut voor rechtspraak in de sport, morgen meteen uitspraak doet.

Higgins en Mooney worden ervan verdacht dat zij hebben ingestemd met een plan, waarbij Higgins tegen betaling een aantal vooraf afgesproken frames opzettelijk zou verliezen.

De gokmaffia zou op die manier grote winsten kunnen opstrijken.

Achteraf bleek echter dat de beide Schotten niet door de gokmaffia, maar door undercover-journalisten waren benaderd om aan het plan mee te doen.

Lees ook:Spannendste partij wordt in Londen gespeeld
Lees ook:Krant geeft alle Higgins-tapes vrij
Lees ook:“John Higgins blijft geschorst”
Lees ook:Schot in omkopingszaak John Higgins
Lees ook:World Snooker heeft vervanger Higgins al klaarstaan

4 reacties op “John Higgins houdt vol “100% onschuldig” te zijn

  1. Martijn

    Tja schijnt dat Higgins enkel meediscussieerde over hoe je matches kan fixen, verder niks. Geinig in mekaar gezet dat filmpje. Mooney wel schuldig door contacten voordien die wel echt over een deal zouden gaan.
    Sissertje dus voor Higgins. Mag gewoon weer gaan spelen vanaf november en wordt gestraft omdat hij niks heeft gemeld bij oom Barry.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joris

    Is er niets gezegd over zijn proactieve houding mbt het cashen van het geld (je weet wel voor zijn huisje in Spanje..). Dat was toch vrij belastend dacht ik.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Martijn

    Er wordt toch gezegd dat gelooft wordt dat Higgins niet van plan was mee te werken aan match fixing maar wel bang was dat het verkeerd zou aflopen als hij niet gewoon net zou dan alsof?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.