World Snooker heeft vervanger Higgins al klaarstaan

john higgins (klein)Opmerkelijk bericht vanochtend: World Snooker heeft vast een vervanger aangewezen voor John Higgins, die voorlopig is geschorst op verdenking van match-fixing.

Als Higgins tijdens de eerste twee grote Main Tour-events (Shanghai Masters in september, World Open in oktober) nog steeds niet speelgerechtigd is, zal Liu Song uit China zijn plaats innemen.

De rentree van Song, die zich afgelopen seizoen nét niet op de Main Tour wist te handhaven, wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe regel, die World Snooker nu heeft geïntroduceerd.

Het bericht op worldsnooker.com rept met geen woord over Higgins, maar heeft het over “if a player is suspended”.

Met de nieuwe regel lijkt World Snooker er vanuit te gaan, dat de Schotse drievoudig wereldkampioen ook in september nog geen toernooien mag spelen.

Dat zou het geval zijn als er dan nog steeds geen uitspraak is gedaan in de zaak tegen hem (en zijn manager Pat Mooney), of als die uitspraak negatief uitvalt voor de Schot.

De Britse krant News of the World berichtte begin mei, op de eerste dag van de WK-finale, dat Higgins en Mooney hadden ingestemd met het opzettelijk verliezen van een aantal frames in toernooien die later dit jaar gespeeld zouden worden.

Higgins werd diezelfde dag voorlopig geschorst, terwijl Mooney zijn functie als WPBSA-bestuurslid neerlegde.

Na een intern onderzoek van de WPBSA ligt de zaak nu bij het onafhankelijke arbitrage-instituut Sport Resolutions UK.

Een uitspraak wordt op z’n vroegst eind van deze maand verwacht. Ik denk dat World Snooker die beslissing niet heeft willen afwachten, omdat de kwalificatie voor de Shanghai Masters, waaraan Song dan mag meedoen, al op 2 augustus begint.

Lees ook:Geschorste Higgins niet naar Shanghai Masters
Lees ook:“John Higgins blijft geschorst”
Lees ook:Spannendste partij wordt in Londen gespeeld
Lees ook:Schot in omkopingszaak John Higgins
Lees ook:Krant geeft alle Higgins-tapes vrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.