Luca Brecel overweegt naar Engeland te verhuizen

Luca Brecel overweegt minstens twee weken per maand in Engeland te gaan wonen om daar dagelijks met andere Main Tour-profs te kunnen trainen.

Het team rond de 16-jarige Vlaming onderhandelt met Grove Snooker in Romford, waar ook spelers als Ronnie O’Sullivan, Judd Trump en Jack Lisowski hun thuisbasis hebben.

Dat staat te lezen op de website van Brecel. Volgens het artikel zijn Luca’s resultaten in zijn debuutjaar op het profcircuit “nog niet optimaal” maar wordt er “hard gewerkt achter de schermen”.

Volgens het artikel hebben diverse toppers Luca deze stap aangeraden.

Zo zou Shaun Murphy hebben gezegd dat Brecel alleen voor de fun zou spelen als hij in België blijft en dat hij alleen écht top kan worden als hij naar Engeland komt.

Het was vervolgens O’Sullivan himself die het contact met Grove tot stand bracht.

Brecel debuteert dit jaar op de Main Tour. Hij won in totaal drie partijen op PTC 1 en 2, maar verloor telkens in de openingsronde van PTC 3 en 4 en van de kwalificatietoernooien voor zowel de Australian Goldfields Open als de Shanghai Masters.

Lees ook:PTC: O’Sullivan komt niet naar Antwerpen
Lees ook:O’Sullivan breekt voet na breuk met World Snooker
Lees ook:De man achter de schermen bij Luca Brecel
Lees ook:O’Sullivan meldt zich af voor World Open
Lees ook:“Brecel kan Hendry’s WK-record verbreken”

Eén reactie op “Luca Brecel overweegt naar Engeland te verhuizen

  1. RuudK

    Dit is de enige manier om echt de stap te kunnen maken. Zelf jaren lid geweest van een club in Londen en heel frustrerend om iemand in training meerde 147ers achter elkaar te zien maken. Dit was een amateur en later nooit iets van gehoord. Vergeleken bij het ‘vaste land’ is er een enorm niveau verschil. Dus dagelijks tegen dit soort jongens spelen is een must als je wilt proberen de top te behalen. Hij heeft zeker het talent maar of hij het gaat halen hangt van veel meer af dan alleen een balletje kunnen potten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.