“Higgins had mij meteen moeten bellen”, zegt Hearn

De hoogste snookerbaas neemt het John Higgins vooral kwalijk dat die niet meteen aan de bel heeft getrokken nadat hij afgelopen vrijdag in Kiev was benaderd voor match-fixing.

WPBSA-voorzitter Barry Hearn heeft vanmiddag op een persconferentie in Sheffield gezegd dat de inmiddels geschorste Higgins hem onmiddellijk had moeten inlichten.

“Een van de redenen waarom ik zo ondersteboven was van dat videobewijs (op de website van News of the World, EW), is dat ik geen telefoontje heb gekregen”, aldus Hearn.

john higgins (bribe)

…Higgins en Mooney op de videoclip van de ‘deal’ omtrent match-fixing…

“Als een speler wordt benaderd – en ik kan niet verhinderen dát spelers worden benaderd – is het zijn verantwoordelijkheid dit onmiddellijk te melden, zodat de authoriteiten er vanaf weten en actie kunnen ondernemen.”

Hearn zei verder helemaal klaar te zijn Pat Mooney, de manager van Higgins die ook in het WPBSA-bestuur zat. Hij trad zondag terug na het bekendworden van de vermeende omkoopaffaire.

“Ik ben teleurgesteld in zijn houding en zijn gedrag op die videotape”, zegt Hearn. “Ik heb hem duidelijk te verstaan gegeven (…) dat op grond van wat ik heb gezien, ik geen toekomst voor hem zie in het snooker.”

Hearn benoemde Mooney in januari met veel tromgeroffel tot bestuurslid, maar is nu mateloos teleurgesteld in de manager.

“Hij zal zijn eigen redenen hebben, maar van wat ik heb gezien zal hij geen enkel deel uitmaken van het proces om World Snooker vooruit te helpen”, aldus Hearn.

“Overbodig om te zeggen dat de snookerbond in de toekomst geen zaken meer zal doen met de heer Mooney. Hij is het slachtoffer van zijn eigen handelingen.”

Hearn voegde er verder aan toe dat het eigen onderzoek van de WPBSA snel afgerond zal worden. Eerder een kwestie van dagen, misschien weken, maar in elk geval geen maanden of jaren zoals in andere vermeende omkopingszaken.

Snookerbestuurder David Douglas, die het onderzoek leidt, heeft morgen een gesprek met het management van boulevardblad News of the Day, dat de valkuil voor Higgins en Mooney groef.

Twee undercover journalisten die zich als zakenmannen uitgaven, sloten een deal met Higgins en Mooney om tegen betaling van €300.000 vier frames opzettelijk te verliezen in komende wedstrijden van de World Series of Snooker.

(picture Higgins & Mooney | News of the Day © 2010 snooker.blog.nl)

Lees ook:John Higgins voorlopig geschorst wegens omkoping (update)
Lees ook:“Higgins wilde wedden op eigen verlies WK-finale 2009″
Lees ook:Hearn: Carrière Higgins voorbij als beschuldiging klopt
Lees ook:Krant geeft alle Higgins-tapes vrij
Lees ook:John Higgins houdt vol “100% onschuldig” te zijn

5 reacties op ““Higgins had mij meteen moeten bellen”, zegt Hearn

  1. Hans

    Dat Higgins niet direct contact met Hearn heeft opgenomen is inderdaad een punt wat sterk tegen hem spreekt. Als ie zoals ie zelf zegt onder druk gezet werd door onderwereldfiguren had ie dat moeten melden en was er nu niks aan de hand geweest. Ik denk dat het einde carriere is voor Higgins, Hearn zal een afschrikwekkend voorbeeld gaan stellen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. mike

    Ik hoop dat ze Jhon 1 jaar van de pro tour bannen dan heeft hij toch een straf en dan het volgende jaar weerlaten meedoen hij helpt het snooker wel veel.(en is samen met neil me favoriet)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Eddy

    Quote:

    “Hearn voegde er verder aan toe dat het eigen onderzoek van de WPBSA snel afgerond zal worden. Eerder een kwestie van dagen, misschien weken, maar in elk geval geen maanden of jaren zoals in andere vermeende omkopingszaken.”

    Het is nu 6 juni. Kom op journalisten, een beetje druk op Hearn aub.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Hearn heeft hier voor zijn beurt gepraat, Eddy. Want híj kan wel willen dat alles binnen een paar dagen is afgerond, voor zo’n onderzoek gelden nu eenmaal voorgeschreven onderzoeks- en reactietermijnen waaraan zelfs hij niets kan veranderen. Bovendien gaat Hearn helemaal niet over dit onderzoek, dat door een onafhankelijke commissie wordt uitgevoerd.
      Concreet: het onderzoek wordt waarschijnlijk niet vóór eind juni afgerond. Zie ook:
      http://www.sportinglife.com/snooker/news/story_get.cgi?STORY_NAME=snooker/10/05/05/SNOOKER_Higgins_Nightlead.html

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.