WK: Selby op voorsprong

De eerste sessie van het Betfred Wereldkampioenschap snooker zit er op. Titelverdediger Mark Selby leidt met 6-3 tegen Kurt Maflin en Marco Fu leidt krap met 5-4 tegen Jimmy Robertson. 

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Selby kwam 1-0 voor te staan met een 84-break, maar zag de Noor direct langszij komen met een 96-break. Selby antwoorde weer met een 108-break, maar Maflin kwam wederom op gelijke hoogte door een 60-break. Na de midsession-interval wist Selby het gat te vergroten en won drie frames op rij, met breaks van 53, 69 en 56. Maflin pakt dan nog een frame terug met een 88-break, maar moet het laatste frame van de sessie toch weer afstaan aan de Engelsman, die daardoor met een 6-3 voorsprong enigszins relaxt de volgende sessie kan gaan afwachten.

Marco Fu kwam 3-1 voor te staan, door een aantal kleine breakjes, toen Robertson wakker leek te worden en met onder andere een 80-break, die strandde na 10 rode en 10 zwarte ballen, een comeback maakte naar 4-3 voorsprong. De laatste twee frames van de sessie gingen echter naar Fu, die een 56- en een 66-break scoorde.

De volgende twee wedstrijden staan reeds aan tafel. Kijk hier voor het schema van vandaag en hier voor het volledige overzicht.

Lees ook:Selby en Ding op voorsprong
Lees ook:WK: Trump en Murphy goed van start in 2e ronde
Lees ook:WK: Fu door naar tweede ronde
Lees ook:Ding op voorsprong, Selby en Fu op gelijke hoogte
Lees ook:WK: Murphy op voorsprong in halve finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.