Gilbert voor het eerst in kwartfinale van groot rankingevent, Murphy verliest via whitewash

David Gilbert heeft voor het eerst de kwartfinale van een major-ranking-event gehaald. Hij won vandaag in de derde ronde van het International Championship in China met 6-4 van Ryan Day.

Gilbert

Day kwam 2-1 voor te staan, onder meer door een 112-break, maar zag Gilbert toen het initiatief overnemen. Met twee 60+breaks nam de Engelsman de leiding over, maar Day vocht zich weer terug naar 3-3.

Gilbert won vervolgens de twee daaropvolgende frames met twee 50+breaks, waarna Day nog een frame binnensleepte met een 93-break. Hierna kon Gilbert echter de wedstrijd afronden en zo zijn eerste grote kwartfinaleplaats afdwingen, waarin hij uitkomt tegen Marco Fu.

Opvallende verliezer vandaag was Shaun Murphy, die moest zijn meerdere erkennen in John Higgins, die maar liefst met 6-0 uithaalde naar de Engelsman. Met een 138-break, twee 70+breaks, een 60+ en een 50+break, mag dit indrukkend genoemd worden. Higgins zal het opnemen tegen Joe Perry.

Gastland China is zijn thuisspelers vandaag kwijt geraakt. De beide Chinezen die nog in het toernooi zaten verloren vandaag allebei. Zhou Yuelong verloor met 6-5 van Thepchaiya Un-Nooh en Tian Pengfei verloor met 6-1 van Mark Allen.

De kwartfinales starten morgenvroeg om 07.30 uur en zijn via Eurosport weer live te volgen. Uiteraard kun je ook hier terecht voor het gehele toernooischema, tussenstanden en livescoring.

Lees ook:Higgins leidt nipt met 5-4 in International Championshipfinale
Lees ook:Gilbert bereikt halve finale International Championship op laatste zwarte bal
Lees ook:Darren Morgan pakt wederom de masterstitel op EK
Lees ook:Higgins verslaat Bingham in China Championship
Lees ook:De jeugd heeft de toekomst: China wint World Cup met juniorenteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.