Titelverdediger Walden verliest van thuisspelende Pengfei

Titelverdediger Ricky Walden heeft vandaag bij het International Championship in China zijn eerste ronde-partij verloren van Tian Pengfei. In de wildcard-ronde is als enige gekwalificeerde speler Aditya Mehta gesneuveld. 

(c) Corné Kuijpers

(c) Corné Kuijpers

Walden liep gelijk tegen een 3-1 achterstand aan, mede door een 106-break van de Chinees. Met een 92-, 80- en een 86-break weet Walden nog de score gelijk te trekken naar 4-4, maar ziet dan de favoriet van het publiek met een 64- en een 70-break de wedstrijd naar zich toe trekken.

In de wildcard-ronde wisten de meeste spelers hun plek te behouden, door te winnen van de Chinese amateurs, alleen Aditya Mehta moest het onderspit delven. Hij verloor met 6-4 van Wang Yuchen.

Jimmy Robertson heeft de hoogste break van het hoofdtoernooi op zijn naam staan momenteel, hij scoorde een 141-break tegen Darryl Hill en wist deze wedstrijd tevens te winnen met 6-2. In de kwalificatieronde scoorde Mark Allen echter al een 142-break tegen Scott Donaldson.

De ultieme thuisfavoriet, Ding Junhui, heeft ook zijn eerste ronde gewonnen. Hij speelde tegen de Engelse amateurs Sam Craigie en won met 6-4.

Alle uitslagen van vandaag vind je hier.

Morgenvroeg gaat het toernooi verder met de wedstrijden uit de eerste ronde. Eurosport 1 is er vanaf 07.30 uur live bij.  

Lees ook:India Open: Brecel verliest, Trump moeizaam door
Lees ook:Brecel door naar 2e ronde UK Championship na whitewash
Lees ook:Nieuwe gezichten op International Championship
Lees ook:België uitgeschakeld in World Cup
Lees ook:147 alarm! Aditya Mehta scoort maximum bij PHC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.